قوی ترین ارزهای جهان در 2024 ؛ دلار آمریکا در صدر، درهم امارات در رده دوم
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، طبق تازهترین گزارش ویژوال کاپیتالیست، در سال ۲۰۲۴ میلادی دلار آمریکا بیشترین رشد را در میان ارزهای جهانی تجربه کرده، در حالی که بسیاری از ارزهای منطقهای با افت ارزش روبهرو شدهاند. این روند، جایگاه برتر دلار در نظام مالی بینالمللی را بار دیگر تثبیت کرده است.
تقسیمبندی ژئواکونومیک بازار ارز جهانی
از منظر ژئواکونومی، جهان به هفت منطقه ارزی اصلی تقسیم میشود که در هر یک، یک ارز منطقهای پرقدرت حضور دارد:
- آمریکای شمالی: دلار آمریکا
- خاورمیانه و شمال آفریقا: درهم امارات
- جنوب آسیا: روپیه هند
- آفریقا: رند آفریقای جنوبی
- اروپا و آسیای مرکزی: یورو
- شرق آسیا و اقیانوسیه: ین ژاپن
- آمریکای لاتین و کارائیب: پزوی مکزیک
عملکرد ارزها در سال ۲۰۲۴
بر اساس دادههای بانک تسویه بینالمللی (BIS)، دلار آمریکا با متوسط معاملات روزانه ۶.۶۴ تریلیون دلار پرمعاملهترین ارز جهان است. پس از آن، یورو با ۲.۲۹ تریلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد. اما از نظر عملکرد قیمتی، تنها دلار رشد مثبتی داشت.
دلار آمریکا در سال ۲۰۲۴ با رشد ۶.۷ درصدی بیشترین افزایش را تجربه کرد. ثبات اقتصاد آمریکا و مهار تورم از دلایل اصلی این رشد بودند. درهم امارات تقریباً بدون تغییر باقی ماند، که این ثبات با قیمت جهانی نفت مرتبط است و درهم را در رده دوم قرار می دهد.
سود تسلا سقوط کرد؛ ایلان ماسک همکاری با دولت ترامپ را محدود میکند
قویترین خودرو جهان معرفی شد؛ هنسی ونوم اف5 با ۲۰۳۱ اسب بخار + عکس
ارزهای بازنده؛ افت شدید ارزش پزو و ین
پزوی مکزیک با کاهش ۱۸.۲ درصدی بدترین عملکرد را داشت. بیثباتی سیاسی داخلی و نگرانی از اثرات پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا بر سیاستهای اقتصادی، نقش مهمی در این افت ایفا کردند.
ین ژاپن نیز با افت ۱۰ درصدی مواجه شد که ناشی از اختلاف نرخ بهره با آمریکا، نگرانیهای سیاسی و رشد اقتصاد آمریکا بود. همچنین یورو و روپیه هند نیز کاهش یافتند، گرچه میزان افت آنها کمتر بود.
پیامدهای سرمایهگذاری؛ فرصتهای پیشرو در ۲۰۲۵
تحلیل ویژوال کاپیتالیست نشان میدهد که اقتصاد مقاوم آمریکا در سال گذشته میتواند به نقطه اتکایی برای سرمایهگذاران در سال ۲۰۲۵ تبدیل شود. استراتژیهایی مانند معامله فروش-خرید (Short-Long) در برابر ارزهای ضعیفتر نظیر پزوی مکزیک و ین ژاپن، گزینههایی برای بررسی دقیقتر خواهند بود.
برچسبها: بازار ارز، دلار آمریکا، ویژوال کاپیتالیست، نرخ ارز، اقتصاد جهانی، پزوی مکزیک، ین ژاپن، یورو، روپیه هند، درهم امارات، رند آفریقای جنوبی، تحلیل ارزی، سرمایهگذاری، رمز ارز، ارز دیجیتال، کریپتو
بازپینگ: دلیل جهش قیمت بیت کوین چیست؟ - سرمایه و بورس
بازپینگ: قیمت دلار و ارزهای خارجی؛ ادامه روند نزولی - سرمایه و بورس