بازارها در آرامش؛ بورس تنها برنده هفته پایانی تیرماه
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، پس از شش هفته افت متوالی، بازار سرمایه ایران در هفته پایانی تیرماه ۱۴۰۴ بالاخره سبزپوش شد و سرمایهگذاران بورس توانستند با بازدهی قابلقبولتری نسبت به سایر بازارها، هفته را به پایان برسانند. در حالیکه بازارهای سنتی همچون طلا، دلار و سکه نوسان محدودی را تجربه کردند، بورس تهران با ثبت رشد ۵.۶ درصدی، در صدر جدول بازدهی داراییها ایستاد.
بازدهی بازار سرمایه چقدر بود؟
شاخص بورس تهران در این هفته با رشد ۵.۶ درصدی بیشترین سود را نصیب سهامداران کرد. فرابورس نیز با ۲.۱۴ درصد بازدهی در رتبه دوم قرار گرفت. این در حالی است که پس از پایان جنگ ۱۲ روزه اخیر و بازگشایی بازار سهام، فشار فروش افزایش یافت، اما سیاستهای حمایتی دولت مانع از ریزش بیشتر بازار شد.
با وجود روند مثبت بازار، همچنان بیش از ۴ همت خروج پول از بازار سهام گزارش شده است. نکته قابل توجه آن است که این میزان خروج نقدینگی عمدتاً به سمت صندوقهای درآمد ثابت و صندوقهای طلا سوق یافته است. صندوقهای طلا در این هفته ۳.۴ هزار میلیارد تومان ورود پول را تجربه کردند.
دلار در مسیر صعودی؛ هشدار به سرمایهگذاران کمتجربه
نمادهای بورسی که 80 درصد از سقف تاریخی خود سقوط کردهاند
ثبات نسبی در بازار طلا
بازار طلا نوسان چندانی نداشت و بهای جهانی آن نیز در محدوده ثابتی در نوسان بود. قیمت هر اونس طلا که در ابتدای هفته ۳,۳۵۵ دلار بود، در پایان هفته با افتی ۰.۲۴ درصدی به ۳,۳۴۶.۸۵ دلار رسید. در بازار داخلی، هر گرم طلای ۱۸ عیار در آغاز هفته ۶ میلیون و ۹۶۶ هزار تومان قیمت داشت که تا پایان هفته با رشد ۱.۶۵ درصدی به ۷ میلیون و ۸۱۷ هزار تومان رسید.
سکه امامی همچنان در کانال ۷۹ میلیون تومان
در بازار سکه، تغییرات قیمتی محدود اما مثبت بود. قیمت سکه امامی تکفروشی در ابتدای هفته ۷۸ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان بود که تا پایان هفته با رشد ۱.۲۹ درصدی به ۷۹ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید. این ارقام نشان میدهد که سکه همچنان در کانال ۷۹ میلیون تومان تثبیت شده است.
دلار در مسیر صعودی ملایم
قیمت دلار آمریکا نیز در این هفته روندی افزایشی اما با نوسانی محدود داشت. نرخ دلار در ابتدای هفته ۸۷ هزار و ۹۰ تومان بود و در پایان هفته با ورود به کانال ۸۸ هزار تومان، رشد ۱.۸۹ درصدی را تجربه کرد. تحلیلگران معتقدند که محدوده ۸۸ تا ۹۰ هزار تومان بهعنوان کف و سقف مقاومتی دلار در شرایط فعلی شناخته میشود. در صورت عدم تغییر در متغیرهای اقتصادی و سیاسی، احتمال عبور از سقف مقاومتی در کوتاهمدت پایین است.