سود ۱۵۵ ریالی شسینا در کنار چالشهای زیرساختی و صادراتی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع شیمیایی سینا (شسینا) با حضور حداکثری سهامداران برگزار شد. در این نشست، ضمن ارائه گزارش عملکرد شرکت، چالشهای کلان عملیاتی و برنامههای توسعهای آتی مورد بررسی قرار گرفت و سود نقدی ۱۵۵ ریالی به ازای هر سهم (معادل ۵۰ درصد سود محققشده) تصویب شد.
چالشهای عملیاتی در سایه ناترازی و بحران انرژی
مدیران شسینا تاکید کردند که ناترازی در زنجیره تولید، به ویژه در حوزه تأمین انرژی و برق، آسیبهای جدی به فرایند تولید وارد کرده است. این مشکلات در سال جاری با شدت بیشتری ادامه یافته و بر هزینههای عملیاتی شرکت افزوده است. در شرایطی که مصرف برق شرکت به ۶۵۰ کیلووات در ساعت میرسد، سه روز در هفته از ساعت ۱۰ تا ۲۰ با قطعی برق مواجه هستند. این وضعیت، شسینا را در آستانه تصمیمگیری برای خرید دیزل ژنراتور قرار داده که البته توان تأمین برق در سطح موردنیاز شرکت را ندارد و تنها راهکار موقتی تلقی میشود.
برنامههای توسعهای با تمرکز بر بهرهوری و پروژههای سبز
برنامههای آتی شرکت با رویکرد کاهش هزینه و افزایش بازدهی تعریف شده است. از جمله اقدامات مهم میتوان به کاهش ضریب فرمالین از متانول، بازیابی سیستم دورریز، صرفهجویی در مصرف آب و اجرای پروژه جدید هگزامین با ظرفیت ۲۵۰۰ تن در سال اشاره کرد. طرح مطالعاتی تولید برق حرارتی از گازهای خروجی فرایند تولید نیز مطرح شده که با استفاده از توربین بخار میتواند بخشی از نیاز برق را تامین کند. هرچند این پروژه به سرمایهگذاری قابلتوجهی نیاز دارد، اما در صورت عدم تحقق، راهحل جایگزین یعنی دیزل ژنراتور، پاسخگوی نیاز عملیاتی نخواهد بود.
غلبه فروش بر خرید؛ بازار بورس با تردید ادامه میدهد
دو نفر از مخالفان بورس، مشاور مدنی زاده شدند
محدودیتهای منطقهای و چالش حملونقل
به دلیل برخی محدودیتهای محیطی و زیرساختی، شسینا امکان برنامهریزی برای توسعه در مناطق زرقان و شیراز را ندارد. مدیران تاکید کردند که صنایع شیمیایی به منابع آب فراوان نیاز دارند، اما افزایش شدید قیمت زمین در سواحل مکران که توسط برخی نهادها خریداری و با قیمت بالا به فروش گذاشته شده، صرفه اقتصادی را برای استقرار در آن مناطق از بین برده است. همچنین، هزینههای حملونقل بالا از دیگر موانع توسعه جغرافیایی شرکت عنوان شد.
بازار متانول، فروش فرمالین و موانع صادراتی
در بخش بازار، مدیران شسینا به مازاد تولید متانول در کشور اشاره کردند و اینکه محصولات پایینتر از قیمت جهانی به فروش میرسند؛ پدیدهای که بخشی از پیامدهای جنگ و تحریمهاست. در زمینه فرمالین نیز شرکت با رقبای زیادی در داخل مواجه است، اما سال گذشته فروش مناسبی ثبت شده است. با وجود اینکه تمرکز شرکت در سالهای اخیر بر صادرات بوده، وصول مطالبات ارزی همچنان یکی از دغدغههای اصلی شرکت است که بر چرخه نقدینگی و برنامهریزیهای مالی تأثیر گذاشته است.
وضعیت تجدید ارزیابی و تصمیمات مجمع شسینا
در خصوص تجدید ارزیابی داراییها، اعلام شد که آخرین تجدید در سال ۱۴۰۰ ثبت شده و با توجه به الزام قانونی به انجام هر ۵ سال یکبار، فعلاً ضرورتی برای اقدام جدید وجود ندارد. ضمن اینکه با توجه به هزینه بالای این فرآیند، اجرای مجدد آن در سال جاری توجیه اقتصادی ندارد.
در پایان مجمع، تقسیم سود نقدی ۱۵۵ ریالی به ازای هر سهم تصویب شد که معادل ۵۰ درصد سود قابل تقسیم است؛ تصمیمی که با نظر مساعد سهامداران همراه بود و تراز بین نیاز به نقدینگی و سیاست حفظ سودآوری را حفظ میکند.