مهم ترین شفاف سازی های شرکت های بورس و فرابورس در کدال؛ دوشنبه 29 اردیبهشت 1404
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، تعداد زیادی اطلاعیه مهم در سامانه کدال منتشر شد که هر یک به نوعی بر وضعیت شرکتهای بورسی و فرابورسی اثرگذار هستند. در این گزارش، به بررسی مهمترین اطلاعیههای منتشرشده در این روز میپردازیم، از جمله تغییر نرخ فروش محصولات شرکتهای قندی، پیشنهاد افزایش سرمایه برخی شرکتها، و جزئیات صورتهای مالی سالانه چند نماد شاخص.
افزایش نرخ فروش محصولات قشهد
براساس نامه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ایران، نرخ فروش هر کیلو شکر سفید درب کارخانه ۴۶۳,۰۰۰ ریال تعیین شده است. شرکت قند شهد با انتشار اطلاعیهای در سامانه کدال از دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصدی در نرخ فروش محصولات خود خبر داد و اعلام کرد که بر مبنای این نامه، نرخ فروش جدید اعمال خواهد شد.
افزایش نرخ فروش شکر در قشکر
قشکر نیز در اطلاعیهای در کدال اعلام کرد که اگرچه هنوز اصل نامه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۵ به این شرکت واصل نشده، اما از طریق انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر مفاد آن در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ به شرکت ابلاغ شده است. بر این اساس، قیمت شکر تصفیهشده (احتمالاً مربوط به کیسههای ۵۰ کیلوگرمی) در درب کارخانه از ۳۵۰,۰۰۰ ریال به ۴۶۳,۰۰۰ ریال افزایش یافته و این افزایش شامل تغییر بیش از ۱۰ درصدی در نرخ فروش است که مستلزم اخذ مجوز بوده است.
اعلام نرخ جدید شیرخام توسط اخشان
اخشان نیز در کدال از دریافت مجوز تغییر نرخ فروش خبر داده و اعلام کرده است که قیمت تضمینی شیرخام درب دامداری به ازای هر کیلوگرم ۲۳۰,۰۰۰ ریال تعیین شده است. این نرخ بر اساس مشخصات فیزیکی شامل ۳.۲ درصد چربی، ۳ درصد پروتئین و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار در نظر گرفته شده است. همچنین به ازای هر ۰.۱ درصد تغییر در چربی شیرخام از مقدار پایه ۳.۲ درصد، مبلغ ۴۵۰۰ ریال به قیمت اضافه یا از آن کسر خواهد شد. شرکت اعلام کرده که تمام شیر تولیدی به شرکت زیرمجموعه پادراتوس فروخته میشود و این موضوع در صورتهای مالی تلفیقی گروه تأثیری نخواهد داشت.
سود سهام ۴۱ نماد بورس و فرابورس تا پایان خرداد واریز میشود
پتروشیمی زاگرس سهامدارانش را شوکه کرد؛ سقوط عجیب سود این شرکت فرابورسی
تغییر نرخ فروش شکر در قمرو
شرکت قند مرودشت با نماد قمرو نیز در کدال اعلام کرد که براساس نامه مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ایران، نرخ فروش هر کیلو شکر سفید درب کارخانه ۴۶۳,۰۰۰ ریال تعیین شده و این نرخ از تاریخ ابلاغ اجرایی میشود.
اعلام نرخ جدید محصولات نیشکر
شرکت نیشکر در اطلاعیهای روی کدال، نرخ مصوب شکر سفید تولیدی در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرده است. بر این اساس، قیمت شکر سفید تولید داخل درب کارخانه به ازای هر کیلوگرم ۴۶۳,۰۰۰ ریال، قیمت مصرفکننده ۵۹۰,۰۰۰ ریال و قیمت شکر سفید حاصل از شکر خام وارداتی درب کارخانه به ازای هر کیلوگرم ۵۷۰,۰۰۰ ریال خواهد بود. همچنین تاکید شده که شکرهای باقیمانده از تولید سال ۱۴۰۳ نیز باید با نرخ جدید عرضه شوند و تولیدکنندگان موظفند مابهالتفاوت قیمت سال گذشته و امسال را به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان پرداخت کنند.
پیشنهاد افزایش سرمایه خوساز
هیئتمدیره خوساز طبق اطلاعیه ای کهدر کدال منتشر کرده، گزارشی توجیهی به مجمع عمومی فوقالعاده ارائه کرده که براساس آن، پیشنهاد افزایش سرمایه از ۱,۱۱۹,۸۷۶,۲۲۲,۰۰۰ ریال به ۱۸,۳۲۹,۸۷۶,۲۲۲,۰۰۰ ریال مطرح شده است. این افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها با هدف اصلاح ساختار مالی شرکت و بهرهگیری از مفاد ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی کشور و حمایت از کالای ایرانی صورت میگیرد. گزارش مذکور در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ به تصویب هیئتمدیره رسیده و جهت بررسی و اظهارنظر برای حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده است.
ثبت افزایش سرمایه والبر
والبر در کدال اطلاع داد که افزایش سرمایه از مبلغ ۱۳,۵۰۰,۱۰۰ میلیون ریال به ۲۶,۱۴۰,۱۰۰ میلیون ریال به ثبت رسیده است. این افزایش سرمایه شامل ۱۲,۶۴۰,۰۰۰ میلیون ریال از محل اندوخته و مابقی از آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی بوده و در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسیده است.
خرید برق قطع نشونده توسط آلومینا برای جلوگیری از اختلال در تولید
شرکت آلومینای ایران در کدال اعلام کرده که به دلیل محدودیتهای ایجادشده در مصرف برق صنایع و به استناد ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، اقدام به خرید برق پایدار از تولیدکنندگان بخش خصوصی کرده است. در ابتدا این شرکت ۲۸ مگاوات ساعت برق پایدار (۲۲ مگاوات برای کارخانه شمش و ۶ مگاوات برای کارخانه آلومینا) خریداری کرد که بعدها این مقدار به ۴۰ مگاوات (۳۰ مگاوات برای شمش و ۱۰ مگاوات برای آلومینا) افزایش یافت. این اقدام در راستای جلوگیری از توقف تولید و هزینههای بالای راهاندازی مجدد دیگهای تولید انجام شده اما موجب افزایش هزینه تولید و در نتیجه کاهش سود شرکت شده است. طبق برآورد شرکت، هزینه تحمیلشده ناشی از این تغییر در دوره ششماهه، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال خواهد بود.
تعلیق نماد معاملاتی وملل
نماد معاملاتی وملل به دلیل بررسی وضعیت شفافیت اطلاعاتی ناشر، از تاریخ ۲۹ اردیبهشت تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ به صورت موقت تعلیق شده است. بورس اعلام کرده که در این مدت وضعیت شفافیت اطلاعات شرکت بررسی خواهد شد.
صورتهای مالی دوازدهماهه دماوند روی کدال
شرکت نیروگاه دماوند در عملکرد ۱۲ ماهه منتهی به پایان اسفند ۱۴۰۳، سود هر سهم ۶۹۸ ریال شناسایی کرده است. سود ناخالص شرکت با کاهش ۱۸ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۹,۴۸۳,۳۸۳ میلیون ریال رسیده و سود خالص آن نیز معادل ۹,۰۷۴,۱۶۹ میلیون ریال گزارش شده است.
کاهش سودآوری شرکت زاگرس در گزارش ۱۲ ماهه
شرکت پتروشیمی زاگرس نیز صورت مالی ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ را روی کدال منتشر کرد. سود هر سهم این شرکت ۴,۳۰۵ ریال اعلام شده که نسبت به دوره مشابه قبل با کاهش ۶۲ درصدی همراه بوده است. سود ناخالص شرکت نیز با افت ۲۳ درصدی به ۶۴,۹۲۹,۰۳۰ میلیون ریال و سود خالص آن به ۱۰,۳۳۳,۰۵۴ میلیون ریال رسیده است.