رشد ۲۳درصدی سود هرسهم پتروشیمی بوعلی سینا در سال۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با حضور حداکثری سهامداران و نمایندگان قانونی آن‌ها برگزار شد. در این نشست، مهم‌ترین مسائل مرتبط با عملکرد عملیاتی، مالی و راهبردی شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفت.

تولید فراتر از ظرفیت اسمی با رشد ۲۳ درصدی سود هر سهم

شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سال مالی ۱۴۰۳ با عبور از ظرفیت اسمی تولید و اتخاذ سیاست‌های بازاریابی هدفمند، عملکردی موفق به ثبت رساند. سود هر سهم نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. با این حال، کاهش جزئی حاشیه سود ناشی از افت حجم تولید و افت قیمت جهانی برخی فرآورده‌های آروماتیکی مانع از رشد قابل توجه سود عملیاتی شد.

تأمین پایدار خوراک با تنوع منابع داخلی و خارجی

حدود ۴۰ درصد خوراک شرکت از طریق خطوط لوله از مناطق نفت‌خیز داخلی تأمین می‌شود و باقی‌مانده آن، معادل یک تا ۱.۵ میلیون تن در سال، از منابع مختلف خارجی تهیه می‌گردد. دمام، بحرین، قطر، دبی و عراق از جمله منابع بالقوه جدید برای تأمین خوراک معرفی شده‌اند. شرکت همچنین برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی، اقدام به اجاره دو کشتی و دو مخزن کرده است.

سیاست کنترل هزینه‌ها و راهبردهای حفظ سودآوری

با توجه به کامودیتی‌محور بودن محصولات شرکت و استفاده از کاتالیست‌های داخلی، استراتژی کلیدی شرکت در شرایط نوسانی بازار جهانی، کنترل مؤثر هزینه‌هاست. هزینه لجستیکی شرکت در سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون دلار بوده که بخش عمده‌ای از آن به حمل زمینی و دریایی، حتی برای فروش داخلی، اختصاص دارد.

زیرساخت تخلیه زمینی؛ مزیتی برای روزهای تحریم و اختلال صادرات

شرکت با ایجاد زیرساخت تخلیه زمینی خوراک، امکان فروش روزانه ۴ تا ۵ هزار تن از طریق مسیر زمینی را فراهم کرده است. هرچند این راهکار هزینه‌های نگهداری را افزایش می‌دهد، اما در مواقع محدودیت صادرات دریایی، انعطاف‌پذیری عملیاتی را بالا می‌برد.

تقسیم سود ۱۷۰ ریالی برای هر سهم ومعادن در مجمع

برنامه افزایش سرمایه پارس خودرو برای خروج از ماده ۱۴۱

عدم تصمیم‌گیری برای افزایش سرمایه

در حال حاضر، هیچ تصمیمی در خصوص افزایش سرمایه در هیئت‌مدیره یا مجمع بوعلی اتخاذ نشده است. در صورت تصویب، این موضوع از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران خواهد رسید.

پروژه‌های در حال بررسی و توسعه

افزایش ظرفیت واحد PY تا ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن در دستور کار قرار دارد که می‌تواند حدود ۴۰ هزار تن محصول با ۶۰ درصد قابلیت عرضه تجاری ایجاد کند. همچنین، از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۵۰ هزار تن ریفورمیت تولید شده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۴۵۰ هزار تن برسد.

کنار گذاشتن طرح استایرن منومر به دلیل نبود توجیه اقتصادی

پروژه ساخت واحد استایرن منومر در شرکت بوعلی سینا منتفی اعلام شد، چرا که بررسی‌های اقتصادی نشان داد نرخ بازگشت سرمایه این طرح پایین است و اولویت سرمایه‌گذاری ندارد.

نرخ خدمات یوتیلیتی تعیین تکلیف شد

با ابلاغ مصوبات جدید، نرخ خدمات یوتیلیتی ارائه‌شده توسط پتروشیمی فجر تعیین تکلیف شده و در صورت‌های مالی لحاظ گردیده است. البته سهم این خدمات در سبد هزینه‌های شرکت پایین ارزیابی می‌شود.

حمایت از سهم و بازارگردانی توسط هلدینگ خلیج فارس

هلدینگ خلیج فارس همچنان در چارچوب ضوابط بازارگردانی، مسئولیت حمایت از سهم بوعلی را برعهده دارد و در مواقع لزوم به منظور کنترل نوسانات قیمتی ورود خواهد کرد.

تقسیم سود ۸۳۶۰ ریالی برای هر سهم

در پایان جلسه، با تصویب صورت‌های مالی، به ازای هر سهم ۸۳۶۰ ریال سود نقدی بین سهامداران توزیع شد که نشان‌دهنده سودآوری پایدار و رویکرد بازگشت سرمایه به سهامداران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *