نقش کلیدی نفت بهران در زنجیره تأمین روانکارها
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت نفت بهران در تیرماه ۱۴۰۴ با حضور بیش از ۶۸ درصد سهامداران برگزار و گزارش عملکرد مالی و عملیاتی سال ۱۴۰۳ توسط مدیرعامل این شرکت ارائه شد. در این مجمع ۷۰ درصد از سود کل شرکت به میزان ۱۰۵ تومان به ازای هر سهم تصویب شد.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت نفت بهران منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ روز 30 تیرماه ۱۴۰۴ در تهران با حضور بیش از ۶۸ درصد از سهامداران، مدیران ارشد و نهادهای نظارتی برگزار شد.
علی کاظمی، مدیر عامل شرکت نفت بهران در ابتدای این مجمع با اشاره به وجود چالشهای جدی صنعت روانکار، از جمله سهمیهبندی خوراک توسط نهادهای حاکمیتی، عنوان کرد: «در سال گذشته، شرکت ۵۱۳ هزار تن خوراک دریافت کرد و با تولید ۳۵ هزار تن انواع روغن پایه، نقش مؤثری در تأمین نیاز بازار ایفا کرده است.»
مدیرعامل نفت تهران در افزود که این شرکت توانسته با پیگیریهای مکرر، در دو مرحله مجوز افزایش قیمت برای محصولات خودرویی را دریافت کند، 15 درصد در نیمه اسفند سال ۱۴۰۳ و افزایش قیمت ۱۵ درصدی دیگری که در اردیبهشتماه ۱۴۰۴ لحاظ شده است.
وی در ادامه افزود: «قرار بود مرحله سوم افزایش قیمت نیز در خردادماه اجرا شود که بهدلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی، اجرای آن به تعویق افتاد اما مصوبه کماکان پابرجاست و در حال پیگیری برای اجرا در ماه آینده هستیم.»
علی کاظمی با ارائه آمار عملکرد تولید گفت: «در سال ۱۴۰۳ حدود ۶۲۷ هزار تن انواع محصول تولید کردیم که در سال ۱۴۰۴ برنامه داریم آن را به ۶۶۹ هزار تن برسانیم. رکورد تولید روغن پایه با ۳۰۵ هزار تن شکسته شد و امیدواریم امسال آن را به ۳۱۳ هزار تن برسانیم. در زمینه فروش نیز مجموع فروش شرکت نفت بهران در این سال به ۶۱۳ میلیون لیتر رسیده که این رقم شامل فروش در بازار داخلی و صادراتی بوده است. از این میزان، ۴۲ درصد مربوط به روانکارهای خودرویی داخلی و ۴۱ درصد مربوط به صادرات بوده است.»
وی همچنین از وضعیت مالی شرکت سخن گفت و افزود: «تراز ارزی شرکت منفی است و در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰۰ میلیون دلار واردات ثبت شده، این در حالی است که ارزش فروش دلاری شرکت معادل ۱۲۶ میلیون دلار بوده است.»
در حوزه صادرات نیز کاظمی از صادرات ۲۵۱ هزار تن محصول با ارزش تقریبی ۶ تا ۷ میلیون دلار خبر داد و افزود: «بهرغم تحریمها و محدودیتهای لجستیکی، توانستیم به بازارهایی مانند ایتالیا، پرتغال، بلغارستان و آفریقای جنوبی راه یابیم.»
وی با انتقاد از وضع عوارض صادراتی گفت: «در بودجه سال گذشته، عوارض صادراتی تا ۱۵ درصد وضع شد. پیگیریهایی انجام دادیم و در انتظار تصویب هیئت وزیران برای حذف این عوارض هستیم.»
در ادامه مجمع، مدیرعامل شرکت با اشاره به محدودیت منابع مالی، اظهار داشت:«با توجه به محدود بودن منابع و افزایش هزینهها، تلاش شده که هزینههای غیرضرور کاهش یابد. با وجود سقف تعیینشده برای تأمین مالی (تا ده هزار میلیارد تومان)، شرکت نیازمند اهرم مالی قابلتوجهی برای ادامه مسیر توسعهای خود است. تاکنون مذاکراتی جهت استفاده از ظرفیت تفاهمنامهها و تسهیلات بانکی انجام شده است.»
کاظمی ادامه داد: «هدفگذاری ما، ورود به بازارهای با حاشیه سود بالاتر است؛ اگرچه اندازه برخی بازارها کوچک است، اما سود حاصل از آنها میتواند زیان ناشی از برخی دیگر از محصولات را جبران کند. در حال حاضر، ۸۵ درصد بازار روانکار در اختیار شرکت است و با هدفگذاری جدید، ورود به ۱۹ بازار هدف در دست اقدام است.سیاست جدید ما حذف واسطهها در تأمین کالا است. این اقدام موجب کاهش قابل توجه هزینهها شده است و در گزارشهای آتی بهصورت دقیق ارائه خواهد شد.»
در پایان مجمع، با تأیید صورتهای مالی و نظر حسابرس قانونی، سود قابل تخصیص هر سهم ۱۰۵ تومان (۷۰ درصد از کل سود) تعیین و بهصورت نقدی میان سهامداران تقسیم خواهد شد.