سقوط بازارهای پرریسک در تیرماه؛ صندوق‌های درآمد ثابت در صدر

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بررسی بازدهی بازارهای سرمایه‌گذاری در چهار ماه نخست سال جاری و به‌ویژه تیرماه، نشان می‌دهد که دارایی‌های پرریسک با افت قابل توجهی همراه شده‌اند، در حالی که ابزارهای کم‌ریسک نظیر صندوق‌های درآمد ثابت، بازدهی مثبتی را برای سرمایه‌گذاران رقم زده‌اند. در تیرماه، دلار آزاد با ثبت افت ۶.۱ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد و شاخص کل بورس نیز با افت ۴.۷۱ درصدی در رتبه دوم کاهش بازدهی قرار گرفت.

خروج بی‌سابقه پول از بازار سهام

در همین مدت، خروج بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام، رکورد جدیدی در خروج سرمایه را ثبت کرد. این در حالی است که صندوق‌های درآمد ثابت با ثبت بازدهی ۲.۳ درصدی در تیرماه، پربازده‌ترین محل سرمایه‌گذاری شناخته شدند. بررسی عملکرد این صندوق‌ها در چهار ماه نخست سال نیز نشان می‌دهد که بازدهی نزدیک به ۱۰ درصدی برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته‌اند.

زیان سنگین در بازار سکه

در سوی دیگر بازار، نیم‌سکه با افت ۲۷.۷ درصدی، بیشترین زیان را برای خریداران رقم زد. این در حالی است که ربع‌سکه، با وجود رشد ۰.۴ درصدی در تیرماه، در مجموع چهار ماهه نخست سال، ۲۳.۶ درصد کاهش ارزش را تجربه کرده است. بر این اساس، تنها صندوق‌های درآمد ثابت، نرخ سود بانکی و بورس تهران توانسته‌اند در این بازه زمانی بازدهی مثبت خود را حفظ کنند.

بازدهی 4 ماهه

نوسان شدید دلار پس از جنگ

نرخ دلار آزاد که پیش از آغاز درگیری نظامی میان ایران و اسرائیل در محدوده ۸۳ هزار تومان قرار داشت، در پی حملات نظامی به کانال ۹۴ هزار تومان صعود کرد. پس از اعلام آتش‌بس در سوم تیر، قیمت دلار به ۸۴ هزار تومان کاهش یافت. با این حال، تقاضای واردکنندگان برای جبران کمبود کالاها و تسویه بدهی‌های معوق، باعث شد قیمت دلار بار دیگر روند صعودی در پیش بگیرد و در نهایت با نرخ ۸۸ هزار و ۲۵۰ تومان به کار خود پایان دهد.

افزایش تقاضا و عدم قطعیت در مذاکرات

افزایش واردات، بلاتکلیفی در مذاکرات ایران و آمریکا، و رفتار پیش‌دستانه معامله‌گران از جمله دلایلی است که باعث شد دلار در نیمه دوم تیر دوباره رشد کند. این در حالی است که بسیاری از فعالان بازار ارز، نسبت به نگهداری دلار تردید دارند و بلافاصله پس از خرید، اقدام به فروش می‌کنند. برخی دیگر نیز با استناد به سطح پایین قیمت دلار نسبت به تورم، سطوح ۸۶ هزار تومان را برای خرید مناسب می‌دانند.

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 1 مرداد 1404/ شروعی سرد برای تابستان داغ

سایپا از ماده۱۴۱ خارج شد؛ افزایش سرمایه ۷۲۹درصدی و بازسازی مالی

سیگنال‌های مثبت اما ناکافی

در تیرماه، برخی اخبار مثبت نیز بر بازار ارز تاثیرگذار بود. از جمله گفت‌وگوی مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون و بازگشایی سفارت سوئیس در تهران که سیگنال‌هایی از کاهش تنش‌ها را به بازار منتقل کرد. همچنین ادامه صادرات نفت در جریان جنگ و عدم آسیب جدی به درآمدهای ارزی کشور، از دیگر موارد قابل‌توجه بود.

چشم‌انداز بازار در انتظار مذاکرات

اگرچه تنش‌های نظامی تا حدودی فروکش کرده، اما فضای کلی بازار همچنان محتاطانه است. گفته می‌شود مقامات ایران و سه کشور اروپایی قرار است مذاکراتی در روز جمعه برگزار کنند؛ رخدادی که می‌تواند مسیر مذاکرات میان ایران و آمریکا را هموار کند. فعالان بازار ارز در انتظار نتایج این گفت‌وگوها هستند تا درباره روند آینده تصمیم‌گیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *