بهترین کارگزاری بورس کدام است؟

راهنمای جامع انتخاب بهترین کارگزاری بورس برای سرمایه‌گذاری در ایران

دریافت کد بورسی و سرمایه‌گذاری در بورس مستلزم ثبت نام در یکی از کارگزاری‌های بورس است. پس از شناسایی بهترین کارگزاری‌های بورس، باید نسبت به ثبت نام و احراز هویت در کارگزاری مدنظر خود اقدام کنید. در مرحله بعد، می‌بایست اقدام به سجامی شدن کنید که همان ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت در این سامانه است. اما کارگزاری‌ها چه مراکزی هستند که اینقدر نقش پررنگی در ورود افراد و فعالیت آنها در بورس ایفا می‌کنند؟

کارگزاران بورس چه نهادهایی هستند؟

شما برای ورود به هر یک از حوزه‌های سرمایه‌گذاری، می‌بایست به یکی از نهادهای مالی مراجعه کنید. مثلاً به منظور افتتاح حساب بانکی، باید به یکی از شعب بانک‌ مورد تائید بانک مرکزی مراجعه کنید. زمانی هم که قصد ورود به بورس و سرمایه‌گذاری در آن را دارید، بایستی اقدام به افتتاح حساب در یکی از شعب کارگزاری مورد تائید سازمان بورس کنید.

در واقع، کارگزاری‌ها نقش واسط را بین سرمایه‌گذاران و بازار سرمایه ایفا کرده و سخت‌افزارهای لازم را نیز جهت تسهیل انجام معاملات فراهم می‌کنند. برای درک اهمیت نقش کارگزاری‌ها، تصور کنید که این نهادها وجود نداشتند.

در این صورت، شما بایستی به‌طور حضوری در تالار بورس واقع در خیابان حافظ حاضر می‌شدید و با تابلوخوانی، از قیمت‌ها مطلع می‌شدید. همچنین، شما مجبور می‌شدید که دائماً درخواست‌های خود را در بین دیگر حضار تالار اعلام کنید تا بالأخره درخواست شما اجرایی شده و معاملات صورت پذیرد.

بنابراین، کارگزاران با به‌کارگیری معامله‌گران و جایگاه‌های معاملاتی مختلف، این بخش از معاملات را خود به عهده گرفته و معاملات را برای شما تسهیل می‌کنند. کارگزاری‌ها در ازای ارائه این خدمات، مبلغی را تحت عنوان کارمزد از معامله‌گران دریافت می‌کنند.

نگران هزینه‌های ثبت نام در کارگزاری و درخواست کد بورسی نباشید؛ زیرا خوشبختانه صدور این کد از سوی کارگزاری‌ها کاملاً رایگان بوده و درآمد این مراکز صرفاً از محل کارمزد معاملات مشتریان تأمین می‌شود.

کارمزد خرید سهام شامل مجموع کارمزد کارگزاری، کارمزد سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر نهادهای مربوطه شده که مجموعاً معادل ٪۰.۵ مبلغ معامله می‌شود. در خصوص کارمزد فروش، به موارد فوق ٪۰.۵ مالیات نیز اضافه شده و مجموعاً حدود ٪۱ مبلغ دریافتی به عنوان کارمزد فروش از فرد معامله‌کننده کسر خواهد شد.

لازم به ذکر است که کارمزد معاملات از سوی سازمان بورس به‌صورت بخشنامه‌ای به تمام کارگزاران اعلام می‌شود و در حال حاضر نیز نرخ آن ثابت است.

بهترین کارگزاری‌های بورس چه مشخصاتی دارند؟

بهترین کارگزاری‌های بورس قطعاً به لحاظ عملکرد و خدمات، مشخصاتی دارند که آنها را از دیگر کارگزاری‌ها متمایز می‌کند. در ادامه، برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های کارگزاری‌های ممتاز بورس ایران را بیان می‌کنیم:

  • ارائه خدمات متنوع در حوزه بازار سرمایه: کارگزاری‌ها در کنار سرویس اصلی واسطه‌گری خود، می‌توانند در حوزه‌های دیگری هم مانند سبدگردانی، راه‌اندازی صندوق‌ درآمد ثابت، صندوق سرمایه‌گذاری سهامی و … فعالیت کنند. سرمایه‌گذاری در بورس به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم قابل انجام است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری با هدف جذب سرمایه افرادی که به هر دلیلی امکان فعالیت مستقیم در بازار سرمایه را ندارند، تأسیس‌ شده‌اند.

    بازار سرمایه بازاری زنده و پویاست که به‌مرور بزرگ‌تر و پخته‌تر می‌شود. به عبارت دیگر، رفته‌رفته ابزارها و امکانات جدیدی به ابزارهای بازار سرمایه اضافه می‌شود. یک کارگزاری خوب باید بتواند با خدماتی که ارائه می‌کند این ابزارها را به‌خوبی به مشتریانش معرفی کند و در اختیارشان بگذارد.

  • احراز هویت آسان: برای ایجاد حساب کاربری در یک کارگزاری، علاوه بر احراز هویت در سامانه سجام (که مدتی است به‌صورت آنلاین انجام می‌شود)، باید در کارگزاری هم احراز هویت شوید. بنابراین، اگر فرصت مراجعه حضوری به شعب کارگزاری را ندارید، به سراغ کارگزاری‌هایی بروید که احراز هویت در محل یا احراز هویت آنلاین داشته باشند.

  • پشتیبانی تلفنی و پاسخگویی مناسب: اکثر کارگزاری‌های بزرگ بازار بورس دارای مرکز تماس برای پاسخگویی به سوالات و مشکلات مشتریان خود هستند. بنابراین، اگر شما سوال یا مشکلی درمورد خدمات کارگزاری مورد نظر خود داشته باشید، می‌توانید با مرکز تماس آن کارگزاری تماس بگیرید و سوال خود را مطرح کنید.

    مسلماً بهترین کارگزاری‌های بورس، آن کارگزاری‌هایی هستندکه مرکز تماسی قوی با تعداد زیادی کارشناس خبره و خوش برخورد داشته باشند. بنابراین، مشتریان کمترین زمان انتظار را در پشت تلفن گذرانده و مشکلاتشان نیز در کمترین زمان ممکن توسط کارشناسان برطرف خواهدشد.

  • خرید عرضه اولیه به صورت اتوماتیک: یکی از جذابیت‌های بورس برای تازه‌واردها، خرید سهام عرضه اولیه است. برای خرید عرضه‌های اولیه، باید در روز و ساعت خاصی سفارش خرید را وارد سامانه کنید تا سهام آن شرکت به شما تعلق بگیرد. از آنجا که ممکن است در این زمان خاص به هر دلیلی به سامانه معاملات دسترسی نداشته باشید، بهترین کارگزاری های بورس این امکان را فراهم کرده‌اند که عرضه‌های اولیه (در صورت کفایت وجه موجود در حساب) به صورت خودکار برای سرمایه‌گذاران خریداری شوند.

    هرچند توصیه ما این است که سفارش‌های عرضه اولیه را به‌صورت دستی وارد کنید تا از خطاهای احتمالی اجتناب شود، ولی اگر فکر می‌کنید که فرصت پیگیری دقیق عرضه‌های اولیه را ندارید، به سراغ کارگزاری‌هایی بروید که امکان خرید اتوماتیک عرضه‌های اولیه را دارند.

  • اعتبار معاملاتی: کارگزاری‌ها می‌توانند با توجه به میزان خریدوفروش یا سطح دارایی‌های مشتریان در کارگزاری، به آنها اعتبار معاملاتی بدهند. مشتری می‌تواند با این اعتبار اقدام به خرید سهام کند. اما به خاطر داشته باشید که معامله‌گران باید در زمان سررسید اعتبار دریافتی، آن را تسویه کنند. بدیهی است که اگر در این مدت سودی عاید مشتری شده باشد، این سود به خود مشتری تعلق دارد.

    همچنین، برخی از کارگزاری‌ها تحت شرایطی برای خرید عرضه‌های اولیه به مشتریان خود اعتبار می‌دهند. بنابراین، اگر به دنبال دریافت اعتبار هستید، بهتر است تحقیق کنید که شرایط اعطای اعتبار در کارگزاری مورد نظرتان دقیقا چگونه است.

  • تخصیص سود به پول باقیمانده در حساب: یکی از موارد جذاب در انتخاب کارگزاری، سود رسوب پول است. ممکن است برخی از سرمایه‌گذاران که مبلغ زیادی پول در بورس دارند، بخواهند مقداری از دارایی‌شان را به صورت نقدی نگه دارند تا در فرصت مناسب خرید کنند. بعضی از کارگزاری‌ها این امکان را فراهم کرده‌اند که در صورت باقی ماندن پول نقد در حساب کارگزاری، به این پول سود تعلق بگیرد. این گزینه برای کسانی که مبلغ قابل توجهی پول در بورس دارند، می‌تواند نکته مهمی باشد.

  • ارائه خدمات مشاوره: افرادی که وارد حوزه سرمایه‌گذاری در بورس می‌شوند، سرمایه‌های متفاوتی دارند. بعضاً از چند صد هزار تومان تا چند ده میلیارد تومان. به همین دلیل، با توجه به گستردگی سرمایه‌گذاری و سطح دانش معامله‌گران، لازم است تا افراد خبره در سرمایه‌گذاری، مشاوره‌های لازم در خصوص خریدوفروش سهام و سایر ابزارهای سرمایه‌گذاری موجود را به این افراد ارائه دهند.

    بنابراین، کارگزاری‌هایی که خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهند، قطعاً می‌توانند گزینه بهتری بابت سرمایه‌گذاری محسوب شوند. همچنین، برخی مراکز نیز در جهت کمک به سرمایه‌گذاران به‌ منظور انجام معاملات منطقی و سودآور، اقدام به برگزاری کلاس آموزش بورس کرده و در این راستا، خدمات متنوع‌تری را به آنها پیشنهاد می‌کنند. به عنوان مثال، مجموعه ره‌آورد با برگزاری کلاس‌های آموزشی، گام‌های مؤثری در این جهت برداشته‌است.

  • سیستم معاملاتی قدرتمند و سریع: کارگزاری‌های بورس در کنار تمامی خدماتی که به کاربران ارائه می‌دهند، اگر نتوانند خدمات اصلی خود را که همان سیستم معاملاتی قوی، سریع و بدون قطعی است، در اختیار مشتریان خود قرار دهند، نمی‌توانند تبدیل به یکی از بهترین کارگزاری‌های بورس شوند.

    این سیستم معاملاتی می‌بایست از سرعت بالایی برخوردار بوده و با قطعی مواجه نشود تا درخواست‌های معامله‌گران به خوبی و با دقت هر چه تمام‌تر ارسال شود.

  • جمع‌بندی برای انتخاب بهترین کارگزاری بورس

    از میان کارگزاری‌های بورس دارای مجوز فعالیت، آن تعداد از کارگزاری‌ها در میان فعالان بازار سرمایه محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند که علاوه بر ارائه خدمات به نحو احسن، سرویس‌های جانبی و تسهیلاتی را نیز در اختیار مشتریان خود قرار دهند.

    به عنوان مثال، احراز هویت سجام، خدمات صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی، سبدگردانی و امکان خرید عرضه اولیه به صورت اتوماتیک، از جمله سرویس‌هایی است که طرفداران زیادی در میان فعالان بازار سرمایه برخوردار است و بهترین کارگزاری بورس باید آن را داشته باشد.

One thought on “بهترین کارگزاری بورس کدام است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *