بورس دوباره از همه بازارها عقب ماند

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بازار سهام تهران در بهمن‌ماه با افت شاخص‌ها همراه شد و در مقیاس ۱۱‌ماهه نیز نسبت به دیگر بازارهای مالی عملکرد ضعیف‌تری از خود نشان داد. ابهامات سیاسی، چالش‌های روابط خارجی، عرضه سکه از سوی بانک مرکزی و جذابیت بازارهای موازی از جمله دلایل خروج سرمایه از بورس و کاهش قیمت سهام محسوب می‌شوند.

خروج سرمایه از بورس

در بهمن‌ماه، حدود ۱۰‌هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد. از ابتدای سال نیز خروج پول از بورس به ۲۵‌هزار میلیارد تومان رسیده است. با این حال، برخی تحلیلگران معتقدند که این جاماندگی ممکن است فرصت‌هایی برای رشد بازار در آینده ایجاد کند.

عملکرد شاخص‌کل در ۱۱ ماه گذشته

شاخص‌کل بورس در بهمن‌ماه ۲.۹‌درصد کاهش یافت و پس از سه ماه مثبت، مجدداً در مقیاس ماهانه منفی شد. در مجموع، طی ۱۱ ماه گذشته، شاخص‌کل در ۶ ماه صعودی و در ۵ ماه نزولی بوده است. آذرماه با بازدهی ۱۸.۷‌درصدی بهترین ماه سال محسوب می‌شود، در حالی که مردادماه با افت ۶.۲‌درصدی بدترین عملکرد را ثبت کرده است. با این وجود، شاخص‌کل از ابتدای سال رشد ۲۳.۹‌درصدی را تجربه کرده است.

افت شاخص هموزن در بهمن‌ماه

در معاملات بهمن‌ماه، فشار فروش در نمادهای کوچک بیشتر از نمادهای بزرگ بود که باعث شد شاخص هموزن افت ۶.۲‌درصدی را تجربه کند. این در حالی است که بازدهی این شاخص از ابتدای سال تنها ۱۲.۱‌درصد بوده است که نسبت به شاخص‌کل عملکرد ضعیف‌تری را نشان می‌دهد. شاخص‌کل فرابورس نیز در این ماه ۲.۴‌درصد کاهش یافت و از ابتدای سال رشد ۲.۷‌درصدی را ثبت کرده است.

جاماندگی سهام کوچک از رشد بازار

عملکرد ضعیف شاخص هموزن و شاخص‌کل فرابورس نشان می‌دهد که سهام کوچک در سال جاری بازدهی قابل‌توجهی نداشته‌اند. در مقابل، دارایی‌هایی مانند دلار و طلا رشد چشمگیری را تجربه کرده‌اند. برخی تحلیلگران بر این باورند که در ماه‌های پایانی سال و سال آینده، سهام کوچک بازار پتانسیل بیشتری برای رشد دارند.

مقایسه بورس با بازارهای موازی

در ۱۱ ماه نخست سال، بورس نسبت به بازارهای ارز، طلا و سکه عقب مانده است. در حالی که شاخص‌کل بورس ۲۳.۹‌درصد و شاخص هموزن ۱۲.۱‌درصد رشد داشته‌اند، دلار در بازار آزاد ۵۳‌درصد افزایش قیمت را تجربه کرده و به بیش از ۹۰ هزار تومان رسیده است. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۰۲‌درصدی، بیشترین بازدهی را ثبت کرده و سکه امامی نیز ۹۳‌درصد افزایش قیمت داشته است.

وضعیت بورس در بهمن‌ماه نسبت به سایر بازارها

در بهمن‌ماه نیز بورس در برابر سایر بازارها عملکرد ضعیف‌تری داشت. در حالی که دلار ۱۳.۵‌درصد، طلای ۱۸ عیار ۲۴.۴‌درصد و سکه ۳۲.۷‌درصد افزایش قیمت داشتند، شاخص‌های بورس با کاهش مواجه شدند.

چشم‌انداز آینده بازار سهام

با توجه به جاماندگی بورس از سایر بازارهای مالی، برخی کارشناسان انتظار دارند که این بازار در آینده با ورود نقدینگی و تغییر شرایط اقتصادی، روند بهتری را تجربه کند. با این حال، میزان موفقیت بورس در سال آینده بستگی به متغیرهایی مانند سیاست‌های اقتصادی، تحولات بین‌المللی و میزان نقدینگی ورودی به بازار دارد.

2 thoughts on “بورس دوباره از همه بازارها عقب ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *