تغییر ساعت رسمی کشور جدی شد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، در پی بررسی‌های انجام‌شده درباره صرفه‌جویی در مصرف انرژی، دولت لایحه‌ای دو فوریتی برای تغییر ساعت رسمی کشور به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است. این لایحه در صورت تصویب، امکان جابه‌جایی رسمی ساعت کشور را دوباره به دولت بازمی‌گرداند.

هدف لایحه؛ صرفه‌جویی در انرژی و پایداری شبکه برق

علاءالدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در حاشیه بیستمین جشنواره شهید رجایی اعلام کرد که این لایحه با هدف صرفه‌جویی در مصرف برق و پایداری شبکه انرژی تدوین شده است. به گفته او، پیش از سال ۱۴۰۱، دولت طبق قانون هر سال در ابتدای بهار ساعت رسمی کشور را یک ساعت جلو می‌برد و در مهرماه به حالت اولیه بازمی‌گرداند. اما با لغو این قانون، اختیار جابه‌جایی ساعت از دولت سلب شد.

برنامه دولت در صورت رد لایحه

در صورت عدم تصویب لایحه در مجلس، دولت بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ هیات وزیران، ساعت کاری ادارات را از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور به‌صورت شناور اجرا خواهد کرد. در این حالت، ساعت آغاز به کار ادارات از ۶ صبح خواهد بود.

سفر خارجی داشته باشید، از فهرست یارانه بگیران حذف می شوید

تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو فعلا اجرا نمی‌شود

دو جنبه لایحه؛ ساعت رسمی کشور و ساعت کاری کارمندان

رفیع‌زاده توضیح داد که این لایحه دو بخش دارد: نخست، تغییر ساعت رسمی کشور و دوم، تنظیم ساعت کاری کارمندان دولت. وی اظهار امیدواری کرد که لایحه در همین هفته در مجلس مطرح شود. او همچنین اشاره کرد که در صورت تصویب، تغییر ساعت ممکن است زودتر از موعد، از ۱۵ اردیبهشت‌ماه نیز آغاز شود.

پیش‌زمینه مطالعاتی لایحه

مطالعات وزارت نیرو و توانیر نشان داده که تغییر ساعت می‌تواند در کاهش مصرف برق تأثیر قابل توجهی داشته باشد. به گفته رئیس سازمان اداری و استخدامی، در صورت تصویب این لایحه، بازنگری در مصوبه قبلی هیات وزیران نیز صورت خواهد گرفت و تغییر ساعت رسمی کشور با هماهنگی وزارت نیرو اعمال خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *