کلاهبرداری با دستگاه تغییر صدا؛ هوش مصنوعی در خدمت تبهکاران
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، یکی از شیوههای نوین و نگرانکننده کلاهبرداریهای سایبری، استفاده از فناوریهای تغییر صدا و هوش مصنوعی برای تقلید صدای دوستان و بستگان افراد است؛ روشی که اخیراً برای چند تن از شهروندان دردسرساز شده و موجب از دست رفتن مبالغی از دارایی آنها شده است.
کلاهبرداری با صدای آشنا
در این روش، فرد کلاهبردار با صدایی بسیار شبیه به یکی از نزدیکان قربانی تماس میگیرد و به بهانهای فوری، درخواست واریز پول میکند. قربانی نیز بهدلیل شباهت کامل صدا و تصور اینکه فرد تماسگیرنده همان دوست یا فامیل اوست، اقدام به واریز وجه میکند. اما در بررسیهای بعدی متوجه میشود که آن شخص هیچ تماسی نگرفته و قربانی یک فریب حرفهای شده است.
افشای ماجرا به صورت اتفاقی
این سلسله تماسها ادامه داشت تا اینکه در یکی از موارد، فرد قربانی هنگام دریافت تماس در کنار شخصی بود که صدای او تقلید شده بود. همین موضوع باعث افشای روش کلاهبرداری و روشن شدن استفاده از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی و دستگاههای تغییر صدا توسط مجرمان شد. بررسیها نشان داد کلاهبرداران با هک گوشی قربانیان، به دفترچه تلفن آنها دسترسی پیدا کرده و با سیمکارتهای ناشناس تماس میگیرند تا از اعتماد افراد سوءاستفاده کنند.
هشدار پلیس فتا
سرهنگ رامین پاشایی، رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا، با هشدار نسبت به افزایش این نوع کلاهبرداریها اعلام کرد: «مردم باید در مواجهه با تماسها یا پیامهایی که در آنها درخواست واریز پول میشود، حتماً از طریق تماس مستقیم با فرد مورد نظر از صحت ماجرا اطمینان حاصل کنند. در صورتی که چنین درخواستی واقعی باشد، میتوان اقدامات بعدی را انجام داد.»
وی تأکید کرد که مجرمان سایبری با ردیابیهای فنی، از جمله بررسی شماره کارتهای مقصد، قابل شناسایی و دستگیری هستند.
ضرورت اطلاعرسانی و آموزش عمومی
با توجه به پیچیدگی و پیشرفت ابزارهای مورد استفاده کلاهبرداران، آموزش عمومی و اطلاعرسانی به موقع، مهمترین راهکار برای پیشگیری از قربانی شدن در اینگونه روشهای جدید کلاهبرداری است. نهادهای مسئول باید هرچه سریعتر نسبت به آگاهسازی عمومی اقدام کرده و راهکارهای پیشگیرانه را در اختیار مردم قرار دهند.