سهم ۶۲ درصدی تهرانی ها از تسهیلات کل کشور

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بر اساس تازه‌ترین آمارهای منتشرشده توسط بانک مرکزی، تا پایان سال ۱۴۰۳ مانده تسهیلات بانکی در کشور با رشد ۵۱ درصدی نسبت به سال گذشته به رقم ۱۰ هزار و ۶۷۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. در همین بازه، میزان مانده سپرده‌های بانکی نیز با افزایشی ۴۷ درصدی به بیش از ۱۳ هزار و ۲۵۲ هزار میلیارد تومان بالغ شد.

سهم چشمگیر تهران از منابع بانکی کشور

مطابق گزارش منتشر شده در وب‌سایت رسمی بانک مرکزی، استان تهران با فاصله‌ای بسیار زیاد از سایر استان‌ها، بزرگترین سهم را در بازار پول کشور در اختیار دارد. بر این اساس، ۶ هزار و ۶۲۱ هزار میلیارد تومان از کل مانده تسهیلات بانکی کشور در این استان پرداخت شده که معادل ۶۲ درصد از کل وام‌های بانکی کشور است. همچنین بانک‌های مستقر در تهران موفق به جذب ۸ هزار و ۷۸ هزار میلیارد تومان سپرده شده‌اند که بالغ بر ۶۰ درصد سپرده‌های بانکی کشور را تشکیل می‌دهد.

بانک مرکزی دلیل اصلی این تمرکز را استقرار دفاتر اصلی بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی سایر استان‌ها در تهران دانسته است؛ به گونه‌ای که عملیات بانکی این بنگاه‌ها عمدتاً از طریق شعب بانکی تهران انجام می‌شود.

بابک زنجانی برای خرید سایپا پیشنهاد ۲میلیارد دلاری داد!

توزیع نابرابر منابع در سایر استان‌ها

در حالی که استان تهران بخش اعظم منابع بانکی کشور را به خود اختصاص داده، دیگر استان‌ها سهمی بسیار محدودتر دارند. استان اصفهان با ۴۱۴ هزار میلیارد تومان، خراسان رضوی با ۳۴۱ هزار میلیارد تومان و خوزستان با ۲۷۲ هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات، پس از تهران در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در نقطه مقابل، استان کهگیلویه و بویراحمد با ۴۲ هزار میلیارد تومان و ایلام با ۴۳.۴ هزار میلیارد تومان کمترین رقم مانده تسهیلات را ثبت کرده‌اند. همین روند در بخش سپرده‌ها نیز مشاهده می‌شود؛ جایی که سهم استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و ایلام به ترتیب تنها ۳۵.۹ و ۳۹.۸ هزار میلیارد تومان بوده است.

افزایش مانده سپرده‌های بانکی پس از کسر سپرده قانونی

گزارش بانک مرکزی همچنین نشان می‌دهد که مانده سپرده‌های بانکی پس از کسر سپرده قانونی نیز در سال گذشته با رشدی ۴۹ درصدی به ۸ هزار و ۲۹۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. این آمارها نشان می‌دهد که با وجود رشد منابع بانکی در سطح کشور، توزیع جغرافیایی این منابع همچنان به شدت نابرابر باقی مانده و تمرکز سنگینی بر پایتخت وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *