عضو شورای رقابت: مانعی برای خرید سهام ایران خودرو توسط مالکین بخش خصوصی وجود ندارد

به گزارش سرمایه و بورس، این خبر به موضوع واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی و حواشی آن می‌پردازد. در روزهای اخیر، این موضوع به یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی کشور تبدیل شده است.

مخالفان و موافقان واگذاری

گروهی که از لحاظ سیاسی به جبهه پایداری نزدیک هستند و برخی از نمایندگان مجلس به شدت مخالف این واگذاری هستند. در مقابل، گروه‌های اصولگرا، اعتدالیون و اصلاح طلب موافق خروج دولت از بنگاه‌داری هستند.

حواشی واگذاری

چهارشنبه قرار است مجمع ایران خودرو برگزار شود و مطابق مصوبه دولت باید ۵ درصد سهام واگذار شود، اما در این مدت انواع کارشکنی‌ها صورت گرفته که این اتفاق رخ ندهد. اخیرا خضریان، نماینده مجلس و عضو شورای رقابت، از رد صلاحیت شرکت کروز برای حضور در هیئت مدیره ایران خودرو خبر داد.

اظهارات عضو شورای رقابت

محسن بهرامی ارض اقدس، عضو دیگر شورای رقابت، در گفت‌وگو با برنا، جلسه برگزار شده را برای پاسخ به سوال یکی از شعبات دیوان عدالت اداری عنوان کرد و تصریح کرد که سخنگو باید در مورد جلسه اطلاع رسانی کند. این عضو اتاق بازرگانی تهران که سابقه معاونت وزارت صمت را نیز دارد، در مورد خرید سهام دولت اظهار کرد که طبق قانون تجارت هیچ مانعی برای خرید سهام توسط شرکت‌های عضو هیئت مدیره وجود ندارد.

جزئیات جلسه هیئت تجدید نظر

بهرامی ارض اقدس در خصوص جلسه امروز هیئت تجدید نظر شورای رقابت گفت: جلسه امروز برای پاسخ به سوال شعبه ۳۸ دیوان عدالت اداری تشکیل شد و بحث بررسی صلاحیت شرکتی در میان نبوده است. موضوع این سوال پیش از این توسط شعبه ۲۶ دیوان عدالت اداری بررسی شده بود و رای تجدید نظر شورای رقابت تائید شد. سپس در پی شکایت برخی ذینفعان دوباره این موضع در شعبه ۳ مطرح شد و مجددا رای تجدید نظر تائید شد و حالا برای بار سوم جمعی از ذینفعان ایران خودرو در شعبه ۳۸ دیوان اداری طرح شکایت کردند. این در حالی است که پیش از این رای شورای رقابت در دو دادگاه تجدید نظر دیوان عدالت تائید شده بود و مطرح شدن آن برای بار سوم ایراد ماهوی دارد.

جریان‌های اقتصادی در کشور

بهرامی ارض اقدس در ادامه صحبت‌های خود به وجود دو جریان در اقتصاد کشور اشاره کرد. جریان اول به دنبال اجرای اصل ۴۴ و سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در واگذاری شرکت‌های دولتی و خروج از بنگاه‌داری بانک‌ها هستند که شورای رقابت مسئول اجرای آن است. جریان دوم نیز به دلیل ذینفع بودن در بنگاه‌داری دولتی و رانت‌هایی که در آن وجود دارد مخالف واگذاری و خصوصی‌سازی شرکت‌ها هستند.

سخن پایانی

بهرامی ارض اقدس در پایان صحبت‌های خود ابراز امیدواری کرد که با توجه به یکپارچگی سران قوا در مورد لزوم خصوصی‌سازی و خروج دولت از بنگاه‌داری و انتظارات بخش خصوصی از دولت، این موضوع به سرانجام برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *