تقسیم سود ۲۲ ریالی به ازای هر سهم تجلی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با حضور بیش از ۹۱ درصدی سهامداران برگزار شد. در این جلسه ضمن ارائه گزارش عملکرد مالی و عملیاتی سال ۱۴۰۲، برنامههای راهبردی شرکت برای سالهای آینده نیز تشریح شد.
رشد چشمگیر سرمایهگذاریهای تجلی در سال ۱۴۰۲
سرمایهگذاری شرکت تجلی در ابتدای سال مالی ۶۹۹۰ میلیارد تومان بوده که با افزایش بیش از ۲۴ درصدی، در پایان سال به حدود ۹۴۵۰ میلیارد تومان رسیده است. مهمترین سرمایهگذاریهای انجام شده شامل پروژههایی در شرق فولاد خراسان، سرمد ابرکوه، فولاد کردستان، معدنکار باختر، پروژه جانجا، ستاره سیمین هرمز و همراه جاده ریل دریا است. این سرمایهگذاریها طی سال رشد قابلتوجهی داشتهاند و در برخی پروژهها بیش از ۴ برابر افزایش یافتهاند.
پیشروی در زنجیره ارزش با تمرکز بر پروژههای بزرگ معدنی و فلزی
ظرفیت پروژههای در دست اجرای شرکت شامل ۴.۵ میلیون تن آهن اسفنجی، ۱.۶ میلیون تن فولادسازی، ۲.۵ میلیون تن کنسانتره سنگآهن، ۰.۴۵ میلیون تن تولید کلاف و ۰.۱۳ میلیون تن کنسانتره مس و کاتد است. همچنین پروژه حملونقل ترکیبی همراه جاده ریل ظرفیت ۱۰ میلیون تنی دارد. مجموع سرمایهگذاری انجام شده در این پروژهها ۱۷۴۳ میلیون یورو برآورد شده که سهم تجلی از این رقم حدود ۳۹۹ میلیون یورو است.
عملکرد مالی شرکتهای زیرمجموعه و اثرگذاری بر سودآوری تجلی
معدنکاران باختر با سهم ۴۰ درصدی تجلی، طی سال مالی گذشته سود خود را از ۱۶۷ میلیارد به ۴۷۷ میلیارد تومان افزایش داده است. شرکت اکتشاف تجلی صبا با تمرکز بر فعالیتهای حفاری، در سال گذشته سود کمتری نسبت به سال قبل ثبت کرده و از ۴۲ به ۳۷ میلیارد تومان رسیده است. شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران نیز با فروش ۲۵ هزار میلیارد ریالی و سود خالص ۱۴۸ میلیارد تومانی، عملکرد قابل قبولی داشته است.
پروژههای عناصر نادر خاکی؛ ورود تجلی به حوزههای استراتژیک
از اقدامات مهم شرکت میتوان به بهرهبرداری از دو معدن عناصر نادر خاکی به مساحت ۱۹.۵ کیلومتر مربع، احداث کارخانه پایلوت و اخذ پروانه بهرهبرداری برای ذخایر مونازیت با ظرفیت ۱۲۰ میلیون تن اشاره کرد. این پروژهها با هدف تولید ۱۷ عنصر اکسید عناصر نادر خاکی برنامهریزی شدهاند و زمین احداث کارخانه نیز در حال آمادهسازی است.
تصویب سود یک ریالی به ازای هر سهم در مجمع فروژ
سود ۲۹۰ میلیارد تومانی صنایع الکترونیک مادیران در سال ۱۴۰۳
تمرکز بر عناصر حیاتی نظیر لیتیوم، منیزیم و پتاسیم
شرکت تجلی در مسیر استراتژی تنوع منابع، موفق به شناسایی چهار محدوده معدنی با پتانسیل عناصر حیاتی مانند منیزیم، لیتیوم و پتاسیم در مساحت ۱۸۳ کیلومتر مربع شده و چهار پروانه اکتشاف نیز دریافت کرده است. عملیات اجرایی شامل اکتشاف، حفاری و احداث حوضچههای تبخیر در محدودههای بجستان و چاهطالب انجام شده است.
عملکرد معاملاتی سهام تجلی و مقایسه با شاخص کل
در سال ۱۴۰۳ حدود ۹.۴ میلیارد سهم از سهام شرکت تجلی معامله شده که ارزش آن معادل ۲۰۸۰ میلیارد تومان بوده است. در حالی که شاخص کل بورس بازدهی ۲۳.۴ درصدی و شاخص صنعت استخراج کانههای فلزی بازدهی منفی ۲.۱ درصدی داشتهاند، سهام تجلی ۲.۵ درصد رشد را تجربه کرده است.
برنامه خروج از زنجیره فولاد تا سال ۱۴۱۰
مدیران شرکت اعلام کردند که استراتژی تجلی تا سال ۱۴۱۰، خروج کامل از زنجیره فولاد و تمرکز بر حوزههایی چون مس، طلا، لیتیوم و منیزیم است. این اقدام با هدف افزایش بازدهی سرمایهگذاریها و کاهش ریسکهای وابسته به صنعت فولاد در حال اجراست.
پیگیری حقوقی برای پروژه انجامنشده و تمرکز بر جذب منابع بورسی
شرکت تجلی اعلام کرد قرارداد همکاری با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به اجرا نرسیده و به همین دلیل در حال پیگیری حقوقی برای دریافت تأسیسات یا وجه مربوطه است. همچنین تأکید شد که اولویت شرکت در سال جاری، استفاده از منابع بازار سرمایه برای تأمین مالی پروژههای کلان است.
سرمایهگذاری بینالمللی در نیجریه در مرحله مطالعاتی
یکی از اقدامات آتی شرکت، بررسی امکان سرمایهگذاری در نیجریه از طریق شرکت تجلی نیجریا است. این پروژه در حال حاضر در مرحله تحقیقاتی قرار دارد و در صورت ارزیابی مثبت، وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
تصویب سود نقدی ۲۲ ریالی برای هر سهم
در پایان جلسه مجمع، تقسیم سود نقدی به میزان ۲۲ ریال به ازای هر سهم به تصویب سهامداران رسید که با توجه به برنامههای توسعهای شرکت، یک سود محتاطانه اما پایدار تلقی میشود.