کنایه یک عضو اتاق بازرگانی به بورس 400 میلیارد دلاری صیدی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، معاون امور بینالملل اتاق ایران با هشدار نسبت به وضعیت زیرساختی کشور در حوزه حملونقل و استانداردها، تأکید کرد در صورت بیتوجهی به این مسائل، رسیدن به هدف بورس 400 میلیارد دلاری دور از دسترس خواهد بود.
با این شرایط به بورس 400 میلیارد دلاری نمی رسیم
حامد عسگری، معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی ایران، در همایش «تبیین فرصتها و چالشهای توافقنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» که در اتاق مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مسیرهای فعلی صادرات با مشکلات زیادی روبرو هستند، گفت: «ما توافقی با کشورهای همسایه امضا کردهایم، اما برای صادرات کالا همچنان از مسیرهایی عبور میکنیم که چه در حوزه دریایی، چه زمینی و چه ریلی با چالش جدی مواجهاند. ناوگان حملونقل ما به شدت فرسوده است و با این شرایط نمیتوانیم به هدف بورس 400 میلیارد دلاری برسیم.»
عقبماندگی در صدور گواهی مبدأ صادراتی
عسگری به نبود آمادگی در برخی زیرساختهای اجرایی نیز اشاره کرد و افزود: «گواهی مبدأ یکی از الزامات اجرای توافق تجارت آزاد است، اما متأسفانه در آمادهسازی آن از برنامه زمانبندی عقب هستیم. این موضوع نیازمند هماهنگی جدی بین نهادهای استانی و مرکزی است.»
نبود مشوقهای صادراتی، مانعی تکراری
وی با اشاره به تجربه صادرات به روسیه، خاطرنشان کرد: «بارها به دلیل فقدان مشوقهای صادراتی، نتوانستهایم محمولههای بزرگ را صادر کنیم. هنوز مشخص نیست بستههای حمایتیمان کجاست و آیا در زمان مناسب طراحی شدهاند یا نه. تا زمانی که انگیزههای اقتصادی برای فعالان این حوزه ایجاد نشود، مشارکت مؤثر بخش خصوصی در این توافقنامه ممکن نخواهد بود.»
استانداردها؛ مانع بزرگ صادرات به بازارهای منطقهای
معاون امور بینالملل اتاق ایران با اشاره به سختگیریهای فنی در برخی کشورها بهویژه روسیه، گفت: «اگر نتوانیم کالاهای خود را با استانداردهای بازار هدف تطبیق دهیم، مخصوصاً برای صادرکنندگان جدید، این مسئله به یک مانع جدی تبدیل میشود.»
آمادگی بنادر هنوز کافی نیست
عسگری با اشاره به خرید کشتیهای جدید و در عین حال عدم آمادگی بنادر ایران برای پاسخگویی به بازار سرمایه بزرگ، گفت: «مشکلات مدیریتی، هزینههای بالای تخلیه و بارگیری و نبود زیرساختهای لازم در بنادر باعث شده که حتی در صورت وجود ظرفیت حمل، باز هم در عمل دچار تأخیر در صادرات شویم.»
لزوم تدوین نقشه راه دقیق برای تجارت منطقهای
وی در پایان تأکید کرد: «مسائل مربوط به استانداردها، ظرفیتسازی، زیرساختها و آموزش فعالان اقتصادی باید در قالب یک نقشه راه پنجساله برای توسعه تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا تدوین شود. در غیر این صورت، رگولاتوریها و قوانین جدید بدون نتیجه خواهند ماند و انتظارات از این توافق برآورده نمیشود.»
بازپینگ: بررسی عملکرد ۱۲ماهه سیمان قاین - سرمایه و بورس