سقوط سنگین بورس / بازار سهام از چه چیزی می ترسد؟

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بازار سهام ایران در روز سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1404 با افت قابل توجه شاخص‌ها، خروج نقدینگی حقیقی و غلبه عرضه بر تقاضا مواجه شد. شاخص کل بورس بیش از 38 هزار واحد کاهش یافت و 78 درصد نمادها منفی شده اند.

سقوط 38 هزار واحدی شاخص کل بورس و افت محدود هم‌وزن

شاخص کل بورس با افت 38 هزار و 871 واحدی معادل منفی 1.21 درصد، در سطح 3 میلیون و 186 هزار و 690 واحد قرار گرفت. در مقابل، شاخص هم‌وزن که رفتار یکسان‌تر همه نمادها را نمایش می‌دهد، تنها 3 هزار و 513 واحد افت کرد و در عدد 971 هزار و 751 واحد ایستاد. این تفاوت در میزان افت دو شاخص، حاکی از فشار فروش بیشتر در نمادهای شاخص‌ساز و بزرگ بازار است.

خروج 900 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار

امروز سرمایه‌گذاران حقیقی بیش از 900 میلیارد تومان نقدینگی را از بازار خارج کردند. این میزان خروج پول نشان‌دهنده تداوم بی‌اعتمادی فعالان خرد به وضعیت آتی بازار سرمایه است. در همین حال، صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج 492 میلیارد تومان نقدینگی مواجه شدند که می‌تواند زنگ خطری برای رکود گسترده‌تر تلقی شود.

زیان سنگین ذوب آهن در بورس

سه سناریو بورس در حالت های مختلف نتیجه مذاکرات

برتری محسوس فروش بر خرید حقیقی‌ها

بررسی سرانه خرید و فروش حقیقی‌ها نشان می‌دهد سرانه خرید به 40.8 میلیون تومان و سرانه فروش به 62.5 میلیون تومان رسید. این اختلاف، بیانگر جو فروش در بازار و عدم تمایل فعالان خرد به ماندن در سهامداری است.

ارزش و حجم معاملات در محدوده متوسط

ارزش معاملات خرد بازار امروز به 4.6 هزار میلیارد تومان رسید. حجم معاملات خرد نیز معادل 14.7 میلیارد سهم بود که نسبت به روزهای اخیر نوسان زیادی نداشت. همچنین ارزش بازار بورس تهران معادل 11 هزار و 670.3 هزار میلیارد تومان برآورد شد، که معادل 143 میلیارد دلار است. در کنار آن، ارزش معاملات آپشن به 115.4 میلیارد تومان و معاملات بلوک سهام به 52.4 میلیارد تومان رسید. معاملات بلوک صندوق‌ها نیز 99.3 میلیون تومان گزارش شد.

چرخش بازار به سمت وضعیت کاملاً منفی

از میان نمادهای معامله‌شده امروز، 667 نماد معادل 78 درصد در محدوده منفی قرار گرفتند و تنها 186 نماد (22 درصد) با رشد قیمت مواجه شدند. این ترکیب به وضوح نشان می‌دهد که بازار امروز یکدست درگیر فشار فروش بوده و تقاضای موثری برای تغییر روند مشاهده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *