رکوردهای تازه در ایرانول؛ از رشد تاریخی تولید تا تقسیم سود ۱۴۰۰تومانی

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت نفت ایرانول با حضور ۸۶ درصدی سهامداران برگزار شد و این شرکت توانست در سال مالی منتهی به ۱۴۰۳، رکوردهای جدیدی در تولید، فروش، صادرات و سودآوری به ثبت برساند.

رشد ۱۳ درصدی تولید و فروش مقداری

در این مجمع اعلام شد که شرکت نفت ایرانول در سال ۱۴۰۳ موفق به تولید ۶۵۷ هزار مترمکعب انواع محصولات شد که رشد ۱۳ درصدی نسبت به سال گذشته داشته و بالاترین حجم تولید در تاریخ شرکت محسوب می‌شود. فروش مقداری نیز با دستیابی به ۶۵۲ هزار مترمکعب، رکورد تازه‌ای برای شرکت به ثبت رساند.

درآمد ۲۱.۸ هزار میلیارد ریالی و رشد صادرات به ۱۳۲ میلیون دلار

مبلغ فروش کل شرکت در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۱ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال بود. همچنین صادرات ایرانول به ارزآوری ۱۳۱.۸۶۲ میلیون دلاری منجر شد که نسبت به دوره مشابه پیشین، رشد ۳۶ درصدی را نشان می‌دهد. سود خالص شرکت نیز با ثبت رقم ۲۹۳ هزار میلیارد ریال، به بالاترین سطح از زمان تأسیس رسید.

از رشد تولید تا تقسیم سود ۱۵ ریالی در مجمع کزغال

واگذاری سهام سایپا طبق دستور سران قوا ادامه می‌یابد

تمرکز بر توسعه محصولات و پروژه‌های زیربنایی

در ادامه این مجمع اعلام شد که ایرانول در سال گذشته پروژه‌های مهمی از جمله پست فرعی برق و یوتیلیتی بخار در پالایشگاه تهران، ساخت مخزن PDA TAR و اصلاح سبد محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری را اجرایی کرده است. این شرکت همچنین با طراحی و بازطراحی ظروف محصولات موتوری و دنده خودرو، جایگاه برند خود را ارتقا داده است.

همکاری با کرمان موتور در تولید محصول مشترک «پاورمکس»

از دیگر اقدامات قابل توجه، همکاری با کرمان موتور برای تولید سه محصول تحت برند مشترک «پاورمکس» بود. این محصولات با حاشیه سود ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید می‌شوند و نیازی به قیمت‌گذاری سازمان حمایت ندارند.

رتبه نخست فروش داخلی روانکار و جایگاه ۷۵ بورس

شرکت ایرانول در سال گذشته توانست با فروش خالص داخلی ۳۸.۹۵۲ مترمکعب، رتبه اول صنعت روانکار از نظر حجم فروش داخلی و رتبه دوم از نظر مبلغ فروش داخلی (۱۵۳ هزار میلیارد ریال) را به‌دست آورد. همچنین بر اساس ارزیابی سازمان بورس، رتبه ۷۵ بازار سرمایه به این شرکت اختصاص یافت.

چالش‌های صادراتی و ریسک‌های خارجی

در این مجمع به چالش‌های ارزی شرکت نیز اشاره شد. از جمله مشکلات پیش آمده در همکاری با بانک تجارت و مسدود شدن بخشی از منابع ارزی و نیز چالش در صادرات به دلیل ناپایداری مشتری اصلی و بروز جنگ. همچنین نوسانات نرخ ارز، قیمت جهانی نفت و موانع دولتی و تحریمی از جمله ریسک‌های پیش روی شرکت عنوان شد.

برنامه تقسیم سود و چشم‌انداز آتی

با وجود اینکه شرکت ۳.۳ همت سود انباشته دارد، هیئت مدیره برای تأمین منابع پروژه‌های توسعه‌ای، پیشنهاد تقسیم ۲.۸ همت سود را ارائه کرد که با تصویب مجمع، سود نقدی به ازای هر سهم معادل ۱۴۰۰ تومان تعیین شد. سال گذشته سود تقسیمی ۹۵۰ تومان بود.

ایرانول با رشد ۴۸ درصدی درآمد و ۶۵ درصدی سود در سال ۱۴۰۳، برای نخستین‌بار از جایگاه چهارم به سوم صنعت روانکار ارتقا یافت. مدیران شرکت اعلام کردند این مسیر صعودی را ادامه خواهند داد و به رشد بیشتر در صادرات، تولید و سودآوری چشم دوخته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *