رشد متوالی بورس پس از جنگ؛ اعتماد حقیقی‌ها در حال بازگشت

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، شاخص کل بورس تهران دیروز برای هشتمین روز متوالی پس از پایان تنش‌های نظامی با رشد همراه شد و توانست با افزایش ۱۴ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۸۳۸ هزار واحد برسد. همزمان، شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۵۵۳۸ واحدی صعود کرد که نشان می‌دهد جریان تقاضا در سراسر بازار توزیع شده و محدود به نمادهای شاخص‌ساز نیست.

بازگشت پول حقیقی؛ نشانه‌ای از بهبود اعتماد سرمایه‌گذاران

ارزش معاملات خرد بازار دیروز به حدود ۵۷۰۰ میلیارد تومان رسید و نکته مهم‌تر آن بود که ۷۶۵ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد. این ورود سرمایه همزمان با خروج ۵۹۱ میلیارد تومان از صندوق‌های درآمد ثابت رخ داده که نشان‌دهنده تغییر ترجیح سرمایه‌گذاران از بازارهای کم‌ریسک به سهام است؛ سیگنالی مثبت که می‌تواند نویددهنده تداوم رشد بازار باشد.

سرانه خرید حقیقی بالاتر از فروش

سرانه خرید حقیقی‌ها به رقم ۷۶.۵ میلیون تومان رسید؛ درحالی‌که سرانه فروش آن‌ها روی عدد ۶۰.۵ میلیون تومان قرار داشت. این اختلاف نشان می‌دهد انگیزه خرید در میان سرمایه‌گذاران حقیقی افزایش یافته و سمت تقاضا در کوتاه‌مدت دست بالا را دارد. گرچه در دقیقه پایانی معاملات، ارزش سفارش فروش از سفارش خرید پیشی گرفت (۱۷۶۵ میلیارد در مقابل ۱۶۳۷ میلیارد تومان)، اما فاصله اندک این دو نشان از تعادل نسبی بازار دارد. در عین حال، در میانه معاملات دیروز برای نخستین‌بار از زمان جنگ، ارزش سفارشات خرید در مقطعی از فروش بالاتر رفت.

بورس تهران؛ نیم‌نگاهی به امید در دل بحران

بازدهی صندوق‌های بورسی در تیر۱۴۰۴ از طلا و دلار پیشی گرفت

دلایل رشد پیوسته بازار سهام

کارشناسان بازار سرمایه دلایل متعددی را برای روند صعودی این روزهای بورس مطرح کرده‌اند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

افزایش قیمت نفت و ثبات نسبی نرخ ارز، باعث بهبود انتظارات در صنایع کالامحور مانند فلزات و پتروشیمی شده است.

گزارش‌های سه‌ماهه برخی شرکت‌ها فراتر از انتظار ظاهر شده و نوسان‌گیران را به تحرک وا داشته است.

حمایت‌های نامحسوس و هدفمند حقوقی‌ها در برخی نمادهای بزرگ، از ریزش شاخص جلوگیری کرده و فضا را برای جذب حقیقی‌ها مهیا کرده است.

کاهش نرخ بهره بین‌بانکی، با ایجاد انتظارات انبساطی، بخشی از نقدینگی را به سمت بازار سرمایه سوق داده است.

وضعیت بنیادی بازار در نقطه مناسب

اکثر کارشناسان بر این باورند که در شرایط فعلی، نسبت قیمت به درآمد (P/E) بازار هنوز پایین‌تر از میانگین تاریخی خود است و گزارش‌های مالی فصلی نیز از رشد سودآوری شرکت‌ها خبر می‌دهند. در عین حال، همچنان ورود نقدینگی گسترده حقیقی به بورس دیده نمی‌شود و وابستگی بازار به سیاست‌های دولت، روند فعلی را شکننده و نیازمند مراقبت می‌سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *