رشد صادرات غیرنفتی ایران به ۵۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۳
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، معاون سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ به رکورد تاریخی جدیدی رسیده و پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال به ۵۸ میلیارد دلار افزایش یابد.
کاهش تراز منفی تجاری به ۳ میلیارد دلار
محمدصادق قنادزاده، معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عملکرد تجارت خارجی کشور گفت: در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، صادرات غیرنفتی ایران به بیش از ۵۳ میلیارد دلار رسید و بر اساس پیشبینیها، این رقم در پایان سال به ۵۸ میلیارد دلار خواهد رسید. وی افزود: تراز منفی تجاری کشور نیز کاهش چشمگیری داشته و از ۱۶ میلیارد دلار در سال پیش به ۷ میلیارد دلار کاهش یافته که حدود ۴ میلیارد دلار از آن مربوط به واردات طلاست. به این ترتیب، تراز تجاری واقعی کشور حدود ۳ میلیارد دلار برآورد میشود.
احیای شورای عالی صادرات و تقویت دیپلماسی اقتصادی
قنادزاده با اشاره به نقش مثبت احیای شورای عالی صادرات غیرنفتی به ریاست معاون اول رئیسجمهور اظهار کرد: این شورا با مصوبات خود به انسجام بیشتر در سیاستگذاری تجارت خارجی کمک کرده و خواسته بخش خصوصی را نیز محقق ساخته است.
برگزاری رویدادهای مهم صادراتی
به گفته معاون سازمان توسعه تجارت، سال گذشته دو رویداد بزرگ صادراتی شامل ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو و دومین اجلاس همکاری ایران و آفریقا برگزار شد. در نمایشگاه ایران اکسپو بیش از ۲۵۰۰ مهمان خارجی از ۹۲ کشور و در اجلاس ایران و آفریقا نیز ۳۶۰ مقام و تاجر آفریقایی حضور داشتند.
پاسخ چین به ترامپ؛ تعرفه ۳۴ درصدی برای کالاهای آمریکایی
آمریکا چه کالاهایی را از ایران وارد میکند؟
فعالیت مراکز تجاری در مسیر توسعه صادرات
قنادزاده از صدور مجوز تأسیس ۶۰ مرکز تجاری در خارج از کشور خبر داد و گفت: این مراکز در دوران تحریم نقش مؤثری در تقویت مناسبات اقتصادی ایران داشتهاند. وی افزود: در سال جاری، برنامهریزی برای افزایش کیفیت فعالیت این مراکز و توسعه آنها در کشورهای بیشتر در دستور کار قرار دارد.
برگزاری ۷۰ نمایشگاه بینالمللی در سال گذشته
همچنین قنادزاده با اشاره به برگزاری بالغ بر ۷۰ نمایشگاه بینالمللی در محل دائمی نمایشگاههای تهران، اعلام کرد که این رویدادها به توسعه و تسهیل تجارت خارجی کشور کمک کردهاند و باید این مسیر در سالهای آینده با قدرت بیشتری ادامه یابد.