رشد درآمد مالیات خودرویی به ۳۵ هزار میلیارد تومان

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، در سال ۱۴۰۳ مجموع درآمد مالیاتی دولت به ۱۲۲۹ هزار میلیارد تومان رسید که از این میزان، مالیات های مرتبط با خودرو سهمی معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص دادند.

جزئیات مالیات خودرویی در سال ۱۴۰۳

در میان پایه‌های مالیاتی مرتبط با خودرو، بیشترین درآمد مربوط به مالیات نقل و انتقالات بوده که رقم آن به ۲۱.۷ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین از محل مالیات شماره‌گذاری خودرو نیز ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان وصول شده است. این دو منبع مجموعاً ۳۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی برای دولت در حوزه خودرویی به همراه داشته‌اند.

سهم ۳۵ درصدی مالیات‌های غیرمستقیم از کل درآمد مالیاتی

بر اساس داده‌های رسمی، از مجموع ۱۲۲۹ هزار میلیارد تومان مالیات وصولی در سال ۱۴۰۳، حدود ۴۲۸.۵ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات‌های غیرمستقیم بوده است. این نوع مالیات‌ها که عمدتاً شامل مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند، ۳۵ درصد از کل درآمد مالیاتی کشور را تشکیل می‌دهند.

مالیات بر ارزش افزوده؛ منبع اصلی مالیات غیرمستقیم

در میان پایه‌های غیرمستقیم، مالیات بر ارزش افزوده بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. در سال گذشته، دولت موفق به وصول حدود ۳۲۹ هزار میلیارد تومان از محل این نوع مالیات شد. از این میزان، یک درصد به قانون مصوب سال ۱۴۰۰ مربوط بوده و ۹ درصد نیز از نرخ عمومی ارزش افزوده اخذ شده است. با اجرای قوانین جدید و گسترش فراخوان‌ها، انتظار می‌رود در سال‌های آینده دامنه این مالیات و درآمد حاصل از آن افزایش یابد.

مقاومت بازار خودرو در مقابل ریزش قیمت ها

رشد ۴۱ درصدی ارزش بازار سهام ایران در هفت ماه

درآمد مالیاتی از عوارض خروج از کشور

در سال ۱۴۰۳، درآمد دولت از محل مالیات و عوارض خروج از کشور به ۲.۴ هزار میلیارد تومان رسید. این رقم از مسافران خروجی از کشور اخذ شده و بخشی از درآمدهای غیرمستقیم دولت محسوب می‌شود.

درآمد ۱۳ هزار میلیارد تومانی از مالیات سیگار

از دیگر منابع مالیاتی غیرمستقیم در سال گذشته می‌توان به مالیات بر سیگار اشاره کرد. طبق آمار، در مجموع ۱۳.۱ هزار میلیارد تومان مالیات از محل سیگار وصول شده که از این میزان، ۸.۱ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات بر فروش و ۵ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به مالیات بر مصرف این کالا بوده است.

چشم‌انداز نظام مالیاتی با تأکید بر مالیات مصرف

کارشناسان معتقدند با تقویت مالیات بر درآمد می‌توان فشار را از روی مالیات‌های مستقیم مانند مالیات بر تولید کاهش داد. در این راستا، گسترش پایه مالیاتی ارزش افزوده که ماهیت مصرفی دارد، یکی از مسیرهای افزایش درآمدهای پایدار برای دولت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *