مقایسه عملکرد انواع صندوق های سرمایه گذاری در بورس

سایه اصغری – پایگاه خبری سرمایه و بورس: در هفته گذشته تمامی ابزارهای مالی فعال در بازار سرمایه ایران با ورود پول همراه بودند. بررسی آمارها نشان می‌دهد که صندوق‌های سهامی بدون اهرم بیشترین بازدهی هفتگی را ثبت کردند و در صدر توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفتند. بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، در حال حاضر دست‌کم 8 ابزار مالی برای سرمایه‌گذاران خرد فعال است که شامل صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، مختلط، اهرمی، کالایی (طلا و زعفران) و صندوق در صندوق می‌شود.

رشد چشمگیر بازدهی در بازار سهام و صندوق‌های سهامی

در هفته مورد بررسی، میانگین بازدهی بازار سهام به 7.47 درصد رسید. صندوق‌های سهامی بدون اهرم با ثبت بازدهی میانگین 7.9 درصدی، بالاتر از سایر صندوق‌ها قرار گرفتند. این صندوق‌ها در عین حال، شاهد ورود بیش از 2 هزار میلیارد تومان منابع جدید و خروج 635 میلیارد تومان سرمایه بودند که در نتیجه، خالص ورود پول به این ابزارها حدود 1400 میلیارد تومان برآورد شده است. بیشترین بازدهی در میان صندوق‌های سهامی 13.5 درصد و کمترین آن 2.7 درصد گزارش شده است.

استقبال قابل توجه از صندوق‌های با درآمد ثابت

صندوق‌های درآمد ثابت نیز همچنان از جذاب‌ترین ابزارهای مالی به شمار می‌روند. این صندوق‌ها با ثبت میانگین بازدهی 0.5 درصد، در برخی موارد بازدهی 3.3 درصدی نیز داشته‌اند. در هفته گذشته بیش از 42 هزار میلیارد تومان پول وارد این صندوق‌ها شد و حدود 36 هزار میلیارد تومان نیز از آن‌ها خارج گردید که در نهایت به خالص ورود بیش از 6 هزار میلیارد تومان منجر شد.

صندوق‌های اهرمی، دومین مقصد سرمایه‌ها

صندوق‌های اهرمی نیز با میانگین بازدهی 6.3 درصدی در جایگاه بعدی جذب سرمایه قرار گرفتند. این صندوق‌ها در هفته گذشته بیش از 1055 میلیارد تومان منابع جذب کردند و با خروج حدود 862 میلیارد تومان، خالص ورود 194 میلیارد تومانی را ثبت کردند. در میان آن‌ها، بیشترین بازدهی 7.7 درصد و کمترین بازدهی 4.3 درصد گزارش شده است.

عملکرد متعادل در صندوق‌های مختلط و صندوق در صندوق

صندوق‌های مختلط نیز در هفته گذشته بازدهی 3.2 درصدی داشتند. این ابزارها با خالص ورود 57 میلیارد تومانی مواجه شدند و بیشترین و کمترین بازدهی آن‌ها به ترتیب 5.6 و 1.4 درصد اعلام شده است. در مقابل، صندوق در صندوق‌ها با وجود ثبت بازده مثبت 3.7 درصدی، خروج سرمایه بیشتری را تجربه کردند و خالص ورود و خروج آن‌ها منفی 35 میلیارد تومان بود. این گروه از صندوق‌ها بیشترین بازدهی 12.5 درصدی و کمترین بازدهی منفی 1.6 درصدی را ثبت کردند.

صندوق‌های کالایی نیز صعودی بودند

در میان ابزارهای کالایی، صندوق‌های زعفران با بازدهی 1.3 درصدی، 297 میلیارد تومان منابع جذب کردند. صندوق‌های طلا نیز با بازدهی 0.5 درصدی، بیش از 1329 میلیارد تومان ورود سرمایه و 531 میلیارد تومان خروج سرمایه را تجربه کردند که نتیجه آن خالص ورود 798 میلیارد تومانی بود.

داده‌های این هفته نشان می‌دهد که اغلب ابزارهای مالی بازار سرمایه ایران در وضعیت مثبتی قرار دارند و سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری‌های متفاوت، گزینه‌های متنوعی پیش رو دارند. صندوق‌های سهامی و با درآمد ثابت بیشترین جذابیت را برای ورود سرمایه در اختیار داشتند و سایر ابزارها نیز در مسیر رشد قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *