بررسی گزارش ۱۲ماهه ختراک/افت سودعملیاتی در فصل پایانی سال۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران با نماد ختراک گزارش عملکرد ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۳ را منتشر کرد. این گزارش حاکی از رشد سود خالص نسبت به دوره‌های قبل است، اما در عین حال کاهش چشمگیر سود عملیاتی در فصل پایانی، نکته‌ای مهم و قابل تأمل برای تحلیل‌گران بازار سرمایه محسوب می‌شود.

سود خالص 604 ریالی برای هر سهم ختراک

ختراک با اعمال سرمایه جدید موفق شده است در پایان سال مالی، به سود خالص ۷,۲۰۳ میلیارد ریال معادل ۶۰۴ ریال به ازای هر سهم (EPS) دست یابد. این عدد در مقایسه با دوره‌های گذشته نشان‌دهنده بهبود سودآوری شرکت در سطح سود خالص است.

جزئیات سود عملیاتی و خالص در چهار فصل مالی

بررسی دقیق عملکرد فصلی ختراک نشان می‌دهد:

🔹 سه‌ماهه اول:

  • سود عملیاتی: 2,260 میلیارد ریال

  • سود خالص: 1,875 میلیارد ریال

🔹 شش‌ماهه:

  • سود عملیاتی: 4,420 میلیارد ریال

  • سود خالص: 3,579 میلیارد ریال

🔹 نه‌ماهه:

  • سود عملیاتی: 6,960 میلیارد ریال

  • سود خالص: 5,627 میلیارد ریال

🔹 دوازده‌ماهه (سالانه):

  • سود عملیاتی: 6,575 میلیارد ریال

  • سود خالص: 7,203 میلیارد ریال

افت سود عملیاتی در فصل چهارم؛ زنگ هشدار برای تحلیلگران

در حالی که پیش‌بینی‌ها نشان می‌داد سود عملیاتی ختراک تا پایان سال می‌تواند از مرز ۹ هزار میلیارد ریال عبور کند، رقم نهایی کاهشی غیرمنتظره را ثبت کرده است. این کاهش سود عملیاتی در فصل آخر می‌تواند ناشی از عواملی مانند افت فروش، افزایش بهای تمام‌شده، یا نوسانات بازار باشد.

زیان سنگین ذوب آهن در بورس

سقوط سنگین بورس / بازار سهام از چه چیزی می ترسد؟

رشد سود خالص؛ نتیجه درآمدهای غیرعملیاتی

با وجود افت سود عملیاتی، سود خالص رشد کرده است. این موضوع احتمالاً به دلیل شناسایی درآمدهای غیرعملیاتی یا سایر درآمدهای سرمایه‌ای در فصل پایانی است. اما از دید تحلیلی، این نوع رشد سود خالص، کیفیت پایین‌تری دارد و ممکن است پایداری کمتری در آینده داشته باشد.

هشدار برای سرمایه‌گذاران بلندمدت

گزارش ۱۲ ماهه شرکت ختراک (ریخته‌گری تراکتورسازی ایران) از یک سو سود خالص قابل‌قبولی را نشان می‌دهد، اما از سوی دیگر، افت سود عملیاتی در فصل چهارم می‌تواند زنگ خطری برای سرمایه‌گذاران میان‌مدت و بلندمدت باشد. تحلیل دقیق صورت‌های مالی و روند هزینه‌ها در فصل آخر برای تصمیم‌گیری آگاهانه اهمیت زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *