مجمع داروسازی فارابی؛ تصویب سود ۵۳۷۵ ریالی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت داروسازی فارابی با حضور ۶۳.۴۵ درصدی سهامداران برگزار شد و طی آن، تصویب سود نقدی ۵۳۷۵ ریال به ازای هر سهم و تشریح برنامههای کلان توسعهای شرکت در دستور کار قرار گرفت.
در انتظار مجوز افزایش سرمایه و توسعه نیروگاه خورشیدی
در این جلسه اعلام شد افزایش سرمایه ۵۹ درصدی داروسازی فارابی از محل تجدید ارزیابی داراییها (طبقه زمین) و ۴۱ درصدی از محل سود انباشته در انتظار اخذ مجوز از سازمان بورس است. همچنین احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت یک مگاوات برای تأمین کامل برق مورد نیاز مجموعه، از دیگر برنامههای مهم شرکت عنوان شد.
پیشرفت پروژه هازارد و تولید داروهای خاص
پروژه هازارد وارد فاز زیرساختی شده و در گام بعدی خرید ماشینآلات در دستور کار قرار دارد. شرکت امیدوار است تا زمستان امسال فرآیند خرید تکمیل شده و در سال ۱۴۰۵ این پروژه به بهرهبرداری برسد. همچنین تولید داروهای خاص و ضدسرطان در دو سایت پیشبینی شده که برای سایت دوم، یک میلیون دلار منابع مورد نیاز است. انتظار میرود بخش نخست خرید تجهیزات این پروژه نیز تا پایان امسال انجام شود.
افزایش تنوع سبد محصولات و چشمانداز درآمدی
برنامه شرکت داروسازی فارابی برای گسترش سبد محصولات با ورود به حوزه داروهای تزریقی بهصورت پیمانکاری در حال پیگیری است. در بودجه سال ۱۴۰۴ نیز فروش بیش از پنج هزار میلیارد تومان (پنج همت) پیشبینی شده است.
توقف و تعلیق نماد پالایشگاه تهران و چند شرکت دیگر در بورس
مرعشی: وزیر صنعت رئیسی اصرار داشت ما سایپا را بخریم
مشکلات تأمین ماده اولیه و تأثیر آن بر تولید کپسول در داروسازی فارابی
دلیل کاهش تولید کپسولها، محدودیت در تأمین ماده اولیه توسط دفارا عنوان شد. طبق اعلام مدیران شرکت، تا زمانی که امکان تأمین ماهانه ۵۰ تا ۶۰ تن از این مواد وجود نداشته باشد، سطح تولید افزایش نخواهد یافت. البته در خردادماه امسال موفق به دریافت تخصیص ارزی ۵.۶۱۵ میلیون دلاری شدند که با آن میتوان ۶۰ تن ماده اولیه تأمین کرد. مراحل پرداخت ارزی به شرکت مقصد نیز در روزهای آینده انجام خواهد شد.
افت حاشیه سود و امید به بهبود در آینده
اعمال تخفیفهای گسترده و پایین بودن قیمت فروش محصولات، از عوامل کاهش حاشیه سود در سال مالی گذشته بوده است. با این حال، شرکت پیشبینی میکند پس از بهرهبرداری کامل از خط تولید داروهای ضد سرطان، حاشیه سود این محصولات بین ۳۵ تا ۴۰ درصد تثبیت شود.