سلطه شرکت‌های میلیارد دلاری در آمریکا؛ هند در مسیر صعود

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، در جهان بیش از ۵۵۰۰ شرکت سهامی عام با ارزشی فراتر از یک میلیارد دلار وجود دارد، اما بخش اعظم این شرکت‌ها در چند کشور خاص متمرکز شده‌اند. ایالات متحده با در اختیار داشتن حدود یک‌سوم از این شرکت‌ها و تقریباً نیمی از ارزش بازار جهانی، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

ایالات متحده؛ صدرنشین مطلق شرکت‌های میلیارد دلاری

ایالات متحده با داشتن ۱۸۷۳ شرکت باارزش، تقریباً ۳۴ درصد از شرکت‌های میلیارد دلاری جهان را در خود جای داده و با مجموع ارزش بازار ۶۰.۱ تریلیون دلار، ۴۹ درصد از بازار جهانی را به تنهایی در اختیار دارد. دلیل این برتری، رشد سریع فناوری، جذب سرمایه‌های خطرپذیر و محیط رقابتی قدرتمند اقتصادی به‌ویژه در مناطقی مانند سیلیکون‌ولی عنوان شده است. آمریکا به ازای هر میلیون نفر، حدود پنج شرکت میلیارد دلاری دارد.

با ارزش‌ترین شرکت‌های ایالات متحده در هر سال

ژاپن؛ دومین قطب شرکت‌های بزرگ

ژاپن با ۴۰۴ شرکت میلیارد دلاری در جایگاه دوم قرار دارد. اصلاحات اقتصادی در دوران نخست‌وزیری شینزو آبه، موجب ادغام‌های گسترده، جذب سرمایه‌های خارجی و افزایش ارزش بازار سهام شد. بورس توکیو نیز با ترغیب شرکت‌ها برای افزایش بهره‌وری سرمایه، نقش موثری در رشد این شرکت‌ها ایفا کرده است.

رونمایی جیلی از یک خودرو لوکس؛ گلکسی استارشاین 8

هند؛ جهشی خیره‌کننده از سال ۲۰۰۰

هند با ۳۴۸ شرکت، سومین کشور از نظر تعداد شرکت‌های میلیارد دلاری است. این رقم در سال ۲۰۰۰ تنها ۲۰ شرکت بود. رشد سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران از دلایل اصلی این صعود است. شاخص اصلی بازار سهام هند طی پنج سال گذشته ۱۳۷ درصد رشد کرده، در حالی که رشد شاخص S&P 500 در همین بازه ۹۸ درصد بوده است.

شرکت‌های میلیارد دلاری بر اساس کشور در سال ۲۰۲۵

آسیا-اقیانوسیه؛ منطقه‌ای در حال ظهور

منطقه آسیا-اقیانوسیه پس از آمریکای شمالی، دومین سهم را از شرکت‌های میلیارد دلاری جهان دارد و ۳۰ درصد از این شرکت‌ها در این منطقه متمرکز شده‌اند. چین با ۲۱۶ شرکت در رتبه ششم قرار دارد. جمعیت بالا، رشد اقتصادی پیوسته و جذب سرمایه خارجی از محرک‌های اصلی این منطقه به شمار می‌روند.

سهم ناچیز آمریکای لاتین و آفریقا

در مقابل، مناطق آمریکای لاتین و آفریقا با سهمی به ترتیب سه و یک درصد، کمترین حضور را در بین شرکت‌های میلیارد دلاری دارند. این تفاوت چشمگیر در توزیع جهانی شرکت‌های بزرگ، بازتابی از نابرابری در دسترسی به سرمایه، فناوری و زیرساخت‌هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *