رویای فرزین برای تسلط بر بازار ارز و مرجعسازی نرخ ارز با تشکیل بازار ارز تجاری
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ایران، در تازهترین اظهار نظر خود در خصوص بازار ارز گفت: “با تشکیل بازار ارز تجاری، به حمایت از صادرات و مرجعسازی نرخ ارز به روش جورسازی (مچینگ) بر مبنای عرضه و تقاضا خواهیم پرداخت.”
فرزین این سخنان را در جلسهای مشترک و تعاملی با روسای اتاقهای مشترک همکاریهای اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی ایران و کشورهای مختلف نظیر اسپانیا، آلمان، چین، هند، ارمنستان، استرالیا، کره جنوبی، امارات متحده عربی، آفریقا، یونان، عراق و ترکمنستان مطرح کرد. او تأکید کرد که بانک مرکزی به دنبال تقویت مناسبات تجاری بینالمللی و ایجاد شرایط مطلوب برای تعاملات اقتصادی با کشورهای هدف است.
حمایت از بخش خصوصی و تسهیل ارتباطات بانکی
رئیس کل بانک مرکزی همچنین از بخش خصوصی و مدیران بانک مرکزی خواست تا با همکاری اتاقهای مشترک بازرگانی، میزهای تخصصی برای موضوعات مرتبط با بریکس، شانگهای و اوراسیا را راهاندازی کنند. هدف این اقدام، تقویت روابط بانکی و پولی با کشورهای مختلف و تسهیل تجارت خارجی ایران است.
فرزین ضمن اشاره به برنامهریزیها برای تسهیل ارتباطات بانکی بینالمللی، همچنین از استفاده بهینه از شرکتهای دانشبنیان بهعنوان ابزاری برای افزایش صادرات محصولات فناورانه سخن گفت.
افزایش حجم تجارت غیرنفتی ایران و اثرات آن بر اقتصاد
رئیس کل بانک مرکزی ایران همچنین به رشد چشمگیر تجارت غیرنفتی کشور اشاره کرد و گفت: “حجم تجارت غیرنفتی ایران در ۱۰ ماهه امسال به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است و اگر حجم تجارت نفت را نیز به آن اضافه کنیم، به رقم قابل توجه ۱۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.”
این افزایش چشمگیر در حجم تجارت، نشاندهنده اقتصاد باز ایران با تعاملات بینالمللی گسترده است، بهویژه با وجود تحریمهای بینالمللی. فرزین همچنین از افزایش ۱۸ درصدی ارزش صادرات ایران در ۱۰ ماه گذشته خبر داد و اعلام کرد که تأمین ارز برای واردات و نیازهای خدماتی به ۵۷.۸ میلیارد دلار رسیده است.
بازار ارز تجاری؛ راهی برای تقویت تعاملات ارزی
فرزین همچنین از افزایش معاملات در بازار ارز تجاری در دو ماه گذشته خبر داد و اعلام کرد که حجم کل معاملات از ابتدای فعالیت این بازار تاکنون به بیش از ۲ میلیارد و ۴۸۶ میلیون دلار رسیده است. بهویژه در روزهای اخیر، میزان معاملات در این بازار رشد قابل توجهی داشته است.
گچپز زاده، سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی، نیز به بسترسازیهای اقتصادی در کشورهای مختلف نظیر چین و روسیه اشاره کرد و افزود که این اقدامات باعث تسهیل روابط پولی و بانکی و ایجاد لایههای اعتباری جدید برای تجار ایرانی در این کشورها شده است.