فرصت نهفته در دل ناامیدی؛ آیا سهام شرکت‌های کوچک آمریکا بازمی‌گردد؟

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بازار سرمایه آمریکا طی یک دهه اخیر تمرکز خود را بر سهام شرکت‌های بزرگ به‌ویژه در حوزه فناوری متمرکز کرده و شرکت‌های کوچک در حاشیه توجه قرار گرفته‌اند. با این حال، نشانه‌هایی از بازگشت احتمالی این دسته از سهام به رادار سرمایه‌گذاران دیده می‌شود. با توجه به شکاف چشمگیر در بازدهی، برخی تحلیلگران معتقدند ارزش‌گذاری فعلی شرکت‌های کوچک فرصت مهمی برای تنوع‌بخشی به پرتفوی سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است.

اختلاف عملکرد شرکت‌های کوچک و بزرگ

در دهه گذشته، شاخص S&P 500 که اغلب تحت تأثیر شرکت‌های بزرگ فناوری قرار دارد، به طور میانگین سالانه بیش از ۱۳ درصد رشد داشته، در حالی که شاخص راسل ۲۰۰۰ شامل شرکت‌های کوچک تنها ۷.۲ درصد افزایش را ثبت کرده است. این فاصله ۷.۳ درصدی، بزرگ‌ترین شکاف ثبت‌شده از سال ۱۹۳۵ تاکنون محسوب می‌شود. بخشی از این تفاوت به دلیل وزن پایین فناوری در شاخص شرکت‌های کوچک است، جایی که بیشتر ارزش بازار متعلق به شرکت‌های مالی است.

خروج سرمایه‌گذاران از سهام شرکت‌های کوچک

طبق داده‌های شرکت فکت‌ست، از ابتدای امسال سرمایه‌گذاران بیش از ۱۲ میلیارد دلار از صندوق‌های قابل معامله در حوزه سهام شرکت‌های کوچک خارج کرده‌اند، در حالی که بیش از ۱۴۹ میلیارد دلار وارد صندوق‌های مرتبط با سهام شرکت‌های بزرگ شده است. رونق هوش مصنوعی، بیشترین تمرکز سرمایه‌گذاران را به سوی شرکت‌هایی چون انویدیا سوق داده که تنها ارزش بازار آن به بیش از ۴.۲ تریلیون دلار رسیده و تقریباً معادل ۶۵ درصد از کل ارزش بازار راسل ۲۰۰۰ است.

ارزش‌گذاری ارزان، فرصت یا تهدید؟

در حالی که شرکت‌های بزرگ فناوری با نسبت قیمت به درآمد بالای ۳۰ معامله می‌شوند، این نسبت در شاخص راسل ۲۰۰۰ تنها حدود ۱۸ است. همچنین نسبت قیمت به ارزش دفتری برای این شرکت‌ها حدود ۲ برابر است، در مقایسه با نسبت ۸ برابری شرکت‌های بزرگ. برخی تحلیلگران معتقدند این ارزش‌گذاری پایین می‌تواند زمینه‌ساز رشد احتمالی باشد، به‌ویژه اگر شرکت‌های بزرگ نتوانند انتظارات بالای بازار را برآورده کنند.

رشد پر ابهام بورس

چگونه تحلیل اشتباه شما را از بازار بیت کوین خارج می‌کند؟

سابقه تاریخی عملکرد بهتر در دوران بحران

در بحران‌های پیشین، سهام شرکت‌های کوچک مقاومت نسبی بیشتری از خود نشان داده‌اند. برای مثال، در جریان سقوط بازار از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲، شاخص S&P 500 حدود ۳۷ درصد افت داشت، در حالی که شاخص راسل ۲۰۰۰ تنها ۲۱ درصد کاهش یافت. حتی در بحران مالی سال ۲۰۰۸، میزان افت سهام شرکت‌های کوچک اندکی کمتر از شاخص کل بود. همچنین سهم پایین‌تر صادرات در درآمد شرکت‌های کوچک آن‌ها را در برابر شوک‌های تجاری بین‌المللی مقاوم‌تر کرده است.

نگاهی منطقی به ترکیب پرتفوی

تحلیلگران توصیه نمی‌کنند که کل پرتفوی از سهام شرکت‌های بزرگ به سمت شرکت‌های کوچک منتقل شود، اما تخصیص ۵ تا ۱۰ درصد از سبد سرمایه‌گذاری به سهام این شرکت‌ها می‌تواند تصمیمی هوشمندانه در جهت تنوع‌بخشی و پوشش ریسک باشد. با وجود ابهام در زمان تغییر روند بازار، اگر چنین تغییری رخ دهد، شرکت‌های کوچک می‌توانند بازده قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان بیاورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *