نودوپنج درصد نمادها در وضعیت منفی/ بازار سرمایه در محاصره فروشندگان
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بازار سرمایه در روز دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ با افت سنگین شاخص کل و خروج گسترده پول حقیقی مواجه شد. شاخص کل با افت ۴۲ هزار و ۷۷۹ واحدی (معادل منفی ۱.۵۲ درصد) به سطح ۲ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۵۰۰ واحد رسید. شاخص هموزن نیز کاهش ۹٬۳۴۳ واحدی را تجربه کرد و با افت ۰.۷ درصدی به عدد ۸۲۷٬۸۹۸ واحد رسید تا نشان دهد فشار فروش در کلیت بازار وجود داشته است.
افت شاخص کل و کاهش تقاضای خرید
بررسی وضعیت کلی بازار سرمایه حاکی از خروج سنگین پول حقیقی به میزان ۱.۱ هزار میلیارد تومان است. در همین حال، سرانه خرید حقیقیها ۲۹.۷ میلیون تومان و سرانه فروش آنها ۶۷.۳ میلیون تومان گزارش شد؛ نسبت معناداری که نشان از شدت بیشتر فشار فروش دارد.
ارزش سفارشات فروش نیز به ۶٬۴۴۳ میلیارد تومان رسید که بهوضوح از غلبه عرضه بر تقاضا خبر میدهد. این در حالی است که ارزش سفارشات خرید تنها ۲۹۳ میلیارد تومان بود؛ رقمی بسیار پایینتر نسبت به میانگین روزهای متعادل.
۸۰هزار نماد در صف فروش؛ ترمز رشد بورس کشیده شد
چرا بورس منفی است؟/ بررسی عملکرد شاخصها و رفتار سرمایهگذاران
ارزش معاملات و جزئیات نقدینگی در بازار
ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در معاملات امروز به ۴.۷ هزار میلیارد تومان رسید. این در حالی است که ارزش معاملات صندوقهای درآمد ثابت برابر با ۵.۹ هزار میلیارد تومان گزارش شده است؛ نشانهای از میل بیشتر سرمایهگذاران به سمت ابزارهای کمریسکتر در بازار.
ارزش کل بازار نیز امروز در سطح ۸٬۱۲۴ هزار میلیارد تومان (معادل ۹۲ میلیارد دلار) ایستاد. از سوی دیگر، ارزش معاملات آپشن به ۱۸۷.۷ میلیارد تومان رسید که از رشد تدریجی معاملات ابزارهای مشتقه حکایت دارد.
وضعیت نمادها و معاملات بلوک
از مجموع نمادهای فعال بازار، تنها ۴۳ نماد (۵ درصد) با رشد قیمت همراه بودند، در حالی که ۸۰۴ نماد (۹۵ درصد) در وضعیت منفی به کار خود پایان دادند. این آمار، گستردگی فشار فروش در سراسر بازار سرمایه را بهخوبی نمایان میکند.
در بخش معاملات بلوکی نیز شاهد ارزش ۷۳۹.۶ میلیارد تومانی برای سهام و ۱۳۰.۸ میلیارد تومان برای صندوقها بودیم؛ رقمی که نسبت به روزهای قبل رشد محسوسی نداشته است.
صندوقهای درآمد ثابت؛ پناهگاه سرمایهها در روز منفی بازار
ورود ۵۰۰.۱ میلیارد تومان پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت نشان از افزایش رویکرد محافظهکارانه در بین فعالان بازار دارد. این صندوقها در روزهای افت بازار سرمایه به عنوان پناهگاه امنی برای حفظ ارزش سرمایه شناخته میشوند.
بازار بورس تهران در ششمین روز مردادماه ۱۴۰۴ با افت شدید شاخصها، خروج سنگین پول حقیقی، کاهش تقاضای موثر و غلبه کامل فروشندگان همراه بود. تداوم این روند ممکن است منجر به تشدید فضای احتیاطی و مهاجرت بیشتر نقدینگی به سمت ابزارهای با ریسک پایینتر شود.