دریافت عوارض ۳ درصدی از اتوبوس های بین شهری
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، از ابتدای اردیبهشتماه، شرکتهای حملونقل جادهای مسافری ملزم به پرداخت عوارضی معادل سه درصد قیمت بلیت مسافران بر اساس شاخص «نفر-کیلومتر» خواهند بود. محورهای روستایی و عشایری از این قانون مستثنی هستند.
اجرای مصوبه شورای اقتصاد برای تأمین منابع نگهداری جادهها
بر اساس مصوبه جدید شورای اقتصاد که به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و در چارچوب بند «الف» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور تصویب شده، سازمان راهداری و حملونقل جادهای از ابتدای اردیبهشت میتواند از شرکتهای مسافربری بابت تردد در جادهها عوارض دریافت کند.
منابع عوارض صرف توسعه و نگهداری جادهها میشود
تمامی مبالغ دریافتی ناشی از این عوارض به حساب سازمان راهداری نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود و صرف توسعه، نگهداری و بهرهبرداری از شبکه جادهای خواهد شد. این بخش از قانون که در سال ۱۳۹۵ تصویب شده بود، تاکنون در حوزه جابهجایی مسافر اجرا نشده بود.
۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه استهلاک جادهها
رضا اکبری، رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، سال گذشته اعلام کرد که مجموع هزینه استهلاک جادههای کشور سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است، در حالی که بودجه اختصاصیافته برای این بخش تنها حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است. به گفته وی، این عدم توازن باعث فرسودگی زیرساختها و افزایش هزینههای نگهداری شده است.
یک پیش بینی از ناترازی برق در تابستان امسال؛ چشمانداز تاریک برای اقتصاد
آغاز ثبتنام وام ضروری بازنشستگان کشوری از امروز
تردد سالانه ۱۶.۵ میلیارد کیلومتر بار در کشور
بر اساس آمار رسمی، ۸۷ درصد ترددهای جادهای در کشور با خودروهای سواری انجام میشود. همچنین سهم کامیونتها ۵ درصد، کامیونهای دو محور ۴.۷ درصد، کامیونهای سه محور ۲.۳ درصد و کامیونهای چهار محور ۲.۴ درصد است. در مجموع سالانه حدود ۱۶.۵ میلیارد کیلومتر بار در کشور جابهجا میشود.
نیاز ناوگان حملونقل به نوسازی
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، تعداد اتوبوسهای فعال در ناوگان حملونقل جادهای کشور را ۶۵۰۰ دستگاه اعلام کرده و تأکید کرده است که برای پاسخگویی به نیاز موجود، کشور به همین تعداد اتوبوس جدید دیگر نیز نیاز دارد.
بازپینگ: برآورد مرکز پژوهش ها از رشد اقتصادی کشور - سرمایه و بورس