واکنش بازار مسکن به سقوط قیمت دلار
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، با وجود افت حدود ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار در بازار آزاد، بازار مسکن همچنان در رکود به سر میبرد و به گفته فعالان این حوزه، نهتنها خرید و فروشی صورت نمیگیرد، بلکه چشمانداز افزایش قیمت نیز در این بخش مشاهده نمیشود.
افت شدید قیمت ارز و انتظار برای توافق
کاهش قیمت دلار از حدود ۱۰۷ هزار تومان در اوج تنشها به حدود ۸۵ هزار تومان پس از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده، اما این کاهش نرخ هنوز تأثیر ملموسی بر بازار ملک نگذاشته است. فعالان بازار معتقدند تثبیت نرخ ارز و روشن شدن وضعیت سیاسی برای تحریک بازار مسکن ضروری است.
گودرزی: نهادههای ساختمانی ارزان نشدهاند
رییس اتحادیه مشاوران املاک میگوید بازار مسکن نسبت به تحولات اقتصادی واکنش دیرهنگام دارد. به گفته او، با وجود کاهش قیمت ارز، قیمت مصالح ساختمانی به دلیل افزایشهای قبلی همچنان بالاست و انتظار نمیرود که بهراحتی کاهش یابد. گودرزی تأکید میکند که افزایش قیمت در بخش مسکن محتمل نیست، اما به دلیل کاهش قدرت خرید و هزینه بالای ساخت، افت شدید قیمتها نیز دور از ذهن است.
محتشم: بلاتکلیفی در بازار مسکن
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران نیز معتقد است بازار مسکن در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبرد. او میگوید بازارهای دیگر هم در رکود هستند و خریداران منتظر تثبیت شرایط سیاسی و اقتصادی هستند. محتشم تأکید میکند که بازگشت سرمایه به بخش مسکن، در صورتیکه سودی در بازارهای دیگر وجود نداشته باشد، میتواند به افزایش عرضه و در نتیجه ثبات یا کاهش قیمتها منجر شود.
نتیجهگیری فعالان بازار
در شرایط فعلی، فروشندگان بیشتری نسبت به خریداران در بازار حضور دارند و قیمتهای پیشنهادی نیز با استقبال مواجه نمیشود. همچنین، افزایش نرخها در ابتدای سال که بهطور سنتی اتفاق میافتاد، در سال ۱۴۰۴ مشاهده نشده است. کارشناسان معتقدند بازار مسکن تا روشن شدن نتیجه مذاکرات و تثبیت شرایط، همچنان در وضعیت رکود و انتظار باقی خواهد ماند.