سقوط تولید خودرو در سایپا و پارس‌خودرو / ایران‌خودرو رشد اندکی ثبت کرد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، تولید خودرو در سه ماهه نخست سال جاری با کاهش قابل توجهی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. سه خودروساز بزرگ کشور، ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو، در مجموع ۱۹۲ هزار و ۷۲۵ دستگاه خودرو تولید کرده‌اند که در مقایسه با ۲۳۲ هزار و ۱۵ دستگاه تولیدی در بهار سال گذشته، کاهش ۱۶.۹ درصدی را نشان می‌دهد. این افت تولید معادل ۳۹ هزار و ۲۹۰ دستگاه بوده و دلایل آن شامل اختلال در واردات قطعات به دلیل حادثه بندر شهید رجایی، ناترازی انرژی و تأثیرات ناشی از جنگ تحمیلی اخیر در پایان خردادماه عنوان شده است.

رشد ابتدایی و افت در پایان فصل

در فروردین‌ماه امسال، تولید خودرو توسط این سه خودروساز با رشد ۱.۵ درصدی همراه بود و ۷۸۷ دستگاه بیشتر از فروردین سال گذشته تولید شد. همچنین در مجموع دو ماه نخست (فروردین و اردیبهشت)، تولیدات به ۱۳۷ هزار و ۳۳۷ دستگاه رسید که نسبت به ۱۳۲ هزار و ۴۹۷ دستگاه سال گذشته، رشد ۳.۶ درصدی داشت. با این حال، در خردادماه، روند رشد متوقف و کاهش آغاز شد.

عملکرد ایران‌خودرو؛ رشد اندک در مجموع فصل

بررسی اطلاعات سامانه کدال نشان می‌دهد ایران‌خودرو در بهار امسال موفق به تولید ۱۱۸ هزار و ۱۲۸ دستگاه خودرو شده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۱۷ هزار و ۹۵۴ دستگاه بود، رشد کمتر از یک درصدی معادل ۱۷۴ دستگاه را ثبت کرده است. این شرکت در فروردین و اردیبهشت با رشد ۲۶.۳ درصدی همراه بود.

در میان محصولات ایران‌خودرو، بیشترین تولید مربوط به خانواده پژو با ۳۶ هزار و ۸۸۰ دستگاه و سپس سورن با ۳۳ هزار و ۴۶ دستگاه است. کمترین میزان تولید نیز مربوط به خودروی رانا با هزار و ۸۷۰ دستگاه بوده است. میزان خودروهای تجاری‌نشده ایران‌خودرو نیز از چهار هزار و ۵۶۶ دستگاه در سال گذشته به ۵۷۸ دستگاه در سال جاری کاهش یافته است.

سایپا؛ بیشترین افت تولید در میان خودروسازان

سایپا در سه ماهه ابتدایی امسال، ۵۶ هزار و ۵۲۷ دستگاه خودرو تولید کرده که در مقایسه با ۸۹ هزار و ۱۱۹ دستگاه سال گذشته، کاهش ۳۲ هزار و ۵۹۲ دستگاه معادل ۲۶.۵ درصد را تجربه کرده است. تمرکز این شرکت بر تولید خودروهای با حاشیه سود بالاتر مانند تیبا، کوییک و ساینا از خانواده X200 بوده است.

در همین مدت، ۳۵ هزار و ۲۳۲ دستگاه از خانواده X200، هشت هزار و ۳۰۶ دستگاه خودروی شاهین و چهار هزار و ۵۰۳ دستگاه چانگان تولید شده است. تولید وانت ۱۵۱ نیز به حدود هفت هزار و ۹۱۱ دستگاه رسید، در حالی که سال گذشته این عدد ۱۷ هزار و ۵۰۹ دستگاه بود.

پارس‌خودرو؛ کاهش بیش از ۲۷ درصدی تولید

پارس‌خودرو، یکی از زیرمجموعه‌های سایپا، در سه‌ماهه نخست امسال ۱۸ هزار و ۷۰ دستگاه خودرو تولید کرده است. این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۴ هزار و ۹۴۲ دستگاه بود، کاهش ۲۷.۵ درصدی معادل ۶ هزار و ۸۷۲ دستگاه را نشان می‌دهد.

بیشترین تولید پارس‌خودرو مربوط به خانواده Q200 با ۱۵ هزار و ۱۲۹ دستگاه و سپس خودروی سهند با دو هزار و ۷۳۴ دستگاه است. این شرکت همچنین تولید نسخه مونتاژی کراس‌اوور چانگان CS35 پلاس با نام 421P را آغاز کرده و در سه‌ماهه نخست امسال ۲۰۷ دستگاه از آن تولید کرده است.

افت فروش در کنار افت تولید

فروش محصولات پارس‌خودرو نیز کاهش داشته و از ۱۷ هزار و ۱۵۵ دستگاه در بهار سال گذشته به ۱۴ هزار و ۸۳۶ دستگاه در سال جاری رسیده است. عمده فروش این شرکت در گروه Q200 با ۱۳ هزار و ۱۴۲ دستگاه ثبت شده است.

در مجموع، کاهش تولید خودرو در سه‌ماهه نخست امسال زنگ هشداری برای صنعت خودروسازی کشور به شمار می‌رود که به‌نظر می‌رسد نیازمند بازنگری در سیاست‌ها، مدیریت بحران واردات و برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای تاب‌آوری در برابر بحران‌های بیرونی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *