توکنایز کردن املاک با فناوری ریپل در دبی

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، برنامه پیشگام توکنایز کردن املاک در دبی با استقبال گسترده‌ای مواجه شده و تاکنون بیش از ۳۰۰۰ سرمایه‌گذار برای شرکت در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند. این خبر را «محمود البورعی»، از مدیران ارشد اداره زمین دبی (DLD)، در صفحه لینکدین خود اعلام کرد.

آغاز اولین پروژه توکنایز املاک در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا

به گفته البورعی، حجم بالای علاقه‌مندان نشان‌دهنده اشتیاق بالای سرمایه‌گذاران به این طرح نوآورانه است. پروژه توکنایز کردن املاک، نخستین پروژه رسمی از این نوع در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) محسوب می‌شود.

فاز آزمایشی این طرح از ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ (۱۶ مارس ۲۰۲۴) با مشارکت اداره زمین دبی، شرکت Prypco Mint و شرکت Ctrl Alt آغاز شد. در این فاز، مالکیت رسمی املاک دولتی با استفاده از فناوری بلاکچین توکنایز می‌شود.

ارائه مالکیت جزئی املاک به سرمایه‌گذاران

هدف این طرح، امکان‌پذیر ساختن مالکیت جزئی (fractional ownership) از املاک دولتی برای عموم سرمایه‌گذاران است. در حال حاضر، تنها افرادی که کارت اقامت امارات (Emirates Card) دارند، مجاز به شرکت در این برنامه هستند. با وجود این محدودیت، استقبال گسترده‌ای از سوی سرمایه‌گذاران ثبت شده است.

حضور نهادهای نظارتی باعث افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران شده است

علاوه بر اداره زمین دبی، نهادهایی مانند بنیاد آینده دبی (Dubai Future Foundation)، سازمان تنظیم دارایی‌های مجازی (VARA) و بانک مرکزی امارات نیز در این پروژه مشارکت دارند. همین موضوع باعث افزایش سطح اعتماد عمومی به این طرح شده است.

پیش‌بینی بازار ۱۶ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۳۳

اگرچه این پروژه هنوز در مراحل اولیه قرار دارد، اما اداره زمین دبی چشم‌انداز بزرگی برای آن متصور است. در بیانیه قبلی، پیش‌بینی شده بود که این پروژه می‌تواند تا سال ۲۰۳۳ به بازاری به ارزش ۱۶ میلیارد دلار تبدیل شود. شفافیت، کارایی و دسترسی آسان از مزایای کلیدی فناوری بلاکچین در این مسیر عنوان شده‌اند.

چگونه بیت کوین و طلا به سمبل عدالت مالی تبدیل شدند؟

افشای اسامی شرکت‌کنندگان در شام رمزارزی ترامپ

انتخاب بلاکچین ریپل برای توکنایز املاک دبی

یکی از نکات مهم این پروژه، انتخاب دفترکل بلاکچین ریپل (Ripple Ledger) برای توکنایز کردن اسناد مالکیت املاک است. به گفته البورعی، در فاز آزمایشی از شبکه ریپل استفاده شده که این انتخاب توجه بسیاری از فعالان حوزه رمزارزها را به خود جلب کرده است.

گرچه مشخص نیست که در مراحل بعدی از سایر بلاکچین‌ها نیز استفاده خواهد شد یا خیر، انتخاب ریپل در فاز نخست، گامی مهم برای این بلاکچین محسوب می‌شود؛ بلاکچینی که نسبت به سایر شبکه‌های قرارداد هوشمند، فعالیت کمتری داشته اما حالا فرصت نمایش توانایی خود را در زمینه توکنایز کردن دارایی‌های واقعی پیدا کرده است.

سرمایه‌گذاری ریپل در توکنایز کردن دارایی‌ها

شرکت ریپل در سال‌های اخیر تمرکز زیادی بر حوزه توکنایز کردن دارایی‌های واقعی (RWA) داشته است. سال گذشته، ریپل پنج میلیون دلار در یک صندوق بازار پول توکنایزشده در انگلستان و ده میلیون دلار در پروژه اوراق خزانه‌داری آمریکا که روی بلاکچین ریپل راه‌اندازی شده بود، سرمایه‌گذاری کرد.

با ورود بخش املاک به این روند، به نظر می‌رسد بلاکچین ریپل آماده پذیرش گسترده‌تری از سوی نهادهای مالی و سرمایه‌گذاران سازمانی باشد. همچنین، ریپل اخیراً مجوز ارائه خدمات پرداخت از اداره خدمات مالی دبی (DFSA) دریافت کرده و فرآیند جذب مؤسسات مالی برای استفاده از سرویس پرداخت خود مبتنی بر بلاکچین را آغاز کرده است.

امارات، پیشتاز توکنایز کردن املاک در جهان؟

با وجود آن‌که این پروژه هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد، اما می‌تواند امارات متحده عربی را به یکی از پیشگامان توکنایز کردن املاک در جهان تبدیل کند. در حالی که در سطح بین‌المللی تمرکز نهادهای مالی و قانون‌گذاران بر روی توکنایز کردن محصولات مالی مانند اوراق بهادار و اوراق قرضه است، بخش املاک کمتر مورد توجه قرار گرفته و این فرصت مناسبی برای دبی ایجاد کرده است تا با «Sandbox» املاک خود پیشتاز شود.

تا به امروز، طبق گزارش‌های محلی، حدود ۳ میلیارد دلار از املاک در امارات توکنایز شده‌اند.

نقش مهم نظارت دولتی پس از شکایت SEC از پروژه‌های خصوصی

نظارت گسترده نهادهای دولتی بر پروژه توکنایز املاک دبی، می‌تواند یک مزیت کلیدی در مقایسه با پروژه‌های خصوصی باشد. اخیراً کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از مدیران شرکت Unicoin شکایت کرده است.

در این شکایت، SEC مدعی شده که این شرکت بدون داشتن مالکیت واقعی بر املاک، اقدام به فروش توکن‌ها کرده و اطلاعات نادرستی در مورد بازدهی و ارزش دارایی‌ها به سرمایه‌گذاران ارائه داده است. این اتفاق ممکن است باعث کاهش اعتماد به پروژه‌های خصوصی شود.

در مقابل، پروژه‌ای مانند توکنایز کردن املاک دبی که با پشتیبانی کامل نهادهای نظارتی انجام می‌شود، می‌تواند جایگزین قابل اعتمادتری برای سرمایه‌گذاران جهانی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *