افت شاخص کل بورس در روزی که شاخص هم وزن رشد کرد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل بورس با افت 4858 واحدی به رقم 3 میلیون و 129 هزار و 400 واحد رسید تا کاهش 0.16 درصدی را ثبت کند. این در حالی است که شاخص هم‌وزن با رشد 4331 واحدی، معادل 0.45 درصد افزایش یافت و به سطح 964 هزار و 742 واحد رسید. این واگرایی در حرکت شاخص‌ها نشان‌دهنده عملکرد مثبت سهام شرکت‌های کوچک و متوسط در مقابل فشار فروش در نمادهای بزرگ بازار است.

نگاهی به ارزش معاملات و ورود و خروج پول

ارزش معاملات خرد امروز به رقم 11.1 هزار میلیارد تومان رسید که از تداوم جریان نقدینگی در بازار حکایت دارد. در همین حال، خروج 114 میلیارد تومانی پول حقیقی از بازار قابل توجه بود، در حالی که صندوق‌های درآمد ثابت شاهد ورود 542.9 میلیارد تومان سرمایه بودند. این رفتار نشان‌دهنده تمایل بخشی از سرمایه‌گذاران به کاهش ریسک و حرکت به سمت بازار با درآمد ثابت است.

ارزش بازار بورس تهران در پایان معاملات امروز به رقم 11,528 هزار هزار میلیارد تومان رسید، معادل حدود 139 میلیارد دلار. همچنین، ارزش معاملات صندوق‌های درآمد ثابت بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان و ارزش معاملات آپشن‌ها به 383.6 میلیارد تومان رسید.

رشد ۶۳ درصدی درآمد ماهانه «پکرمان»

سرمایه گذاری در طلا بهتر است یا بورس؟

ترکیب معاملات و رفتار معامله‌گران

در بازار امروز، حجم معاملات خرد معادل 29.6 میلیارد سهم بود. ارزش سفارشات خرید نیز به رقم 1944 میلیارد تومان رسید که نسبت به ارزش سفارشات فروش که برابر با 1158 میلیارد تومان بود، نشان از برتری تقاضا در بازار دارد. با این حال، سرانه خرید حقیقی برابر با 51.2 میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی 59.4 میلیون تومان گزارش شده که به نوعی مؤید غلبه فروشندگان حقیقی بر خریداران حقیقی در جریان معاملات است.

وضعیت نمادها و کلیت بازار

از مجموع نمادهای معامله‌شده، 420 نماد (معادل 48 درصد) در محدوده مثبت و 463 نماد (معادل 52 درصد) در محدوده منفی به کار خود پایان دادند. این توزیع متعادل نمادهای مثبت و منفی، همراه با رشد شاخص هم‌وزن، نشان‌دهنده افزایش فعالیت خریداران در گروه‌های کوچک‌تر بازار است.

بازار امروز در حالی به کار خود پایان داد که شاخص کل تحت تأثیر افت در نمادهای بزرگ با کاهش مواجه شد، اما رشد شاخص هم‌وزن بیانگر بهبود شرایط در سهام کوچکتر بود. تداوم خروج پول حقیقی و حرکت به سمت صندوق‌های درآمد ثابت می‌تواند هشداری برای تصمیم‌سازان بازار باشد تا تدابیر حمایتی بیشتری در راستای حفظ تعادل بازار اتخاذ کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *