معادنی که تهدید به تعطیلی شدند

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، مدیرکل دفتر نظارت بر معادن وزارت صمت از آغاز دور جدیدی از نظارت‌های ایمنی در معادن کشور خبر داد و هشدار داد که معادنی که ضوابط ایمنی را رعایت نکنند، به مراجع قضایی معرفی و در صورت لزوم تعطیل خواهند شد.

تاکید وزارت صمت بر اولویت ایمنی معادن

در پی افزایش نگرانی‌ها از حوادث معدنی، امیر حسن‌زاده با اشاره به اینکه رعایت آیین‌نامه ایمنی معادن یکی از اولویت‌های جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت است، تأکید کرد که «جان بر نان اولویت دارد» و معادنی که از سطح ایمنی لازم برخوردار نباشند، باطل شدن پروانه بهره‌برداری و تعطیلی را در پیش خواهند داشت.

برخورد با معادن فاقد ایمنی کافی

به گفته حسن‌زاده، ایمنی در معادن موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. وی اعلام کرد در صورتی که معادن از اجرای آیین‌نامه‌های ایمنی تخطی کنند، به دستگاه قضایی معرفی و فعالیت آن‌ها متوقف خواهد شد.

همکاری وزارتخانه‌ها برای ارتقای ایمنی معادن

این مقام مسئول افزود که وزارت صمت با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقداماتی برای بهبود وضعیت ایمنی معادن اجرا کرده است. هدف اصلی این برنامه‌ها، حفظ جان کارگران است و آیین‌نامه ایمنی معادن مصوب شورای حفاظت فنی مبنای اجرای این اقدامات قرار گرفته است.

زمان قطع برق 4 ساعته شد

چرا دلار برخلاف تورم ارزان شد؟

فرصت اصلاح برای معادن متخلف

در بازرسی‌های دوره‌ای، ابتدا به معادنی که دچار ضعف ایمنی هستند فرصت اصلاح داده می‌شود، اما در صورت تداوم تخلف، پرونده آن‌ها به اداره کار و دادستانی ارجاع خواهد شد.

صدور پروانه اشتغال حقوقی برای شرکت‌های معدنی

طرح جدید وزارت صمت برای ارتقای کیفیت فعالیت‌های معدنی شامل صدور پروانه اشتغال حقوقی برای شرکت‌هایی است که حداقل دو عضو رسمی دارای پروانه نظام مهندسی معدن داشته باشند. تنها این شرکت‌ها مجاز به فعالیت در حوزه طراحی، مشاوره یا اجرای عملیات معدنی خواهند بود.

احیای نقش ناظر معدنی

یکی دیگر از برنامه‌های دفتر نظارت بر معادن، احیای نقش ناظر معدنی است که باید از سوی نظام مهندسی معدن و دولت تأمین مالی شود تا نظارت مؤثر بر ابعاد فنی و ایمنی عملیات معدنی تضمین گردد.

استانداردسازی فرم‌های بهره‌برداری

طراحی فرم‌های یکنواخت برای طرح‌های بهره‌برداری نیز از دیگر اقدامات وزارت صمت است که با هدف افزایش شفافیت، تسهیل امور اداری و ارتقای ایمنی در معادن انجام می‌شود.

برنامه‌های سال ۱۴۰۴ در حوزه ایمنی معادن

در سال جاری، اجرای کامل آیین‌نامه‌های ایمنی، ساماندهی نقش ناظران، صدور پروانه‌های اشتغال حقوقی و استانداردسازی مدارک بهره‌برداری از جمله مهم‌ترین اولویت‌های دفتر نظارت بر معادن خواهد بود. حسن‌زاده ابراز امیدواری کرد که این اقدامات، با همکاری نظام مهندسی معدن و اداره کار، به رشد اقتصادی و حفاظت از منابع معدنی کشور منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *