تاثیر عوارض گمرکی جدید ترامپ بر بازار آمریکا ؛ همه چیز گران خواهد شد
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، وضع عوارض گمرکی جدید از سوی دولت دونالد ترامپ بر واردات از بیش از 130 کشور، واکنشهای گستردهای در سطح جهانی و داخلی آمریکا به همراه داشته و پیشبینی میشود این اقدامات موجب افزایش قابل توجه قیمتها در بازار مصرف این کشور شود.
تعرفههایی که از واردکنندگان آمریکایی آغاز میشود
ترامپ اخیراً اعلام کرده که اعمال عوارض گمرکی جدید، اقتصاد آمریکا را ثروتمندتر خواهد کرد. با این حال، کارشناسان میگویند که این تعرفهها عمدتاً توسط واردکنندگان آمریکایی پرداخت میشود و در نتیجه منجر به افزایش قیمت کالاها برای مصرفکنندگان خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از آمریکاییها پیش از این نیز از کاهش قدرت خرید خود گلایهمند بودند.
مواد غذایی؛ از موز و قهوه تا برنج و روغن زیتون
بر اساس گزارش وزارت کشاورزی آمریکا، بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی مصرفی این کشور، وارداتی است. در این میان، کشورهای کانادا و مکزیک که تأمینکنندگان اصلی میوه و سبزیجات تازه هستند، اکنون با عوارض ۲۵ درصدی مواجه شدهاند.
واردات موز از کشورهای آمریکای لاتین مانند گواتمالا، اکوادور و کاستاریکا نیز با تعرفه ۱۰ درصدی از ۵ آوریل مشمول افزایش قیمت میشود. قهوه وارداتی از برزیل و کلمبیا که حدود ۸۰ درصد نیاز بازار آمریکا را تأمین میکند، اکنون با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه مواجه است.
همچنین واردات روغن زیتون و نوشیدنیهای الکلی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند ایتالیا، اسپانیا و یونان از ۹ آوریل با عوارض ۲۰ درصدی روبهرو خواهد شد.
برنج تایلندی با تعرفهای معادل ۳۶ درصد و برنج باسماتی و میگوی هندی با تعرفه ۲۶ درصدی وارد میشوند.
صنعت خودرو و تکنولوژی؛ افزایش هزاران دلاری قیمتها
تصمیمات جدید تجاری ترامپ بخش فناوری را نیز بینصیب نگذاشته است. بسیاری از محصولات تکنولوژیک از جمله آیفون، در چین تولید میشوند و از ۹ آوریل واردات از چین با تعرفه ۵۴ درصدی روبهرو شده است.
اگرچه برخی تحلیلگران معتقدند طرفداران برندهایی مانند اپل با افزایش قیمتها کنار میآیند، اما تأثیر این تعرفهها بر بازار غیرقابل انکار است. همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو میتواند منجر به افزایش هزاران دلاری قیمت خودروهای خارجی در بازار آمریکا شود.
پوشاک و منسوجات؛ افت سهام برندهای بزرگ
با اعلام تعرفههای جدید، سهام شرکتهای بزرگ تولید پوشاک در آمریکا افت شدیدی را تجربه کرده است. برندهایی مانند نایکی و GAP به دلیل وابستگی به تولید در کشورهایی نظیر چین و ویتنام، به ترتیب ۱۳ و ۲۰ درصد از ارزش خود را از دست دادهاند.
براساس گزارش مرکز تحقیقات بودجه دانشگاه ییل، این عوارض گمرکی میتواند منجر به افزایش ۱۷ درصدی قیمت پوشاک در آمریکا شود. همچنین، تأثیرات کلی این سیاستها معادل زیان سالانه ۳۸۰۰ دلاری برای هر خانواده آمریکایی برآورد شده است.
بازپینگ: پاسخ کوبنده نخست وزیر کانادا به تعرفه های ترامپ - سرمایه و بورس
بازپینگ: برج خلیفه تخریب می شود؟ - سرمایه و بورس