عملکرد ابزارهای سرمایه‌گذاری در تیر ۱۴۰۴؛ صدرنشینی رمزارزها و بازده منفی بورس و ارز

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، تازه‌ترین آمار منتشرشده از سوی مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و اداره تحلیل‌های اقتصادی و ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد در تیر ۱۴۰۴، ابزارهای مالی فعال در بورس در بازارهای زعفران، طلا، اوراق با درآمد ثابت و انرژی، در میان پنج ابزار برتر سرمایه‌گذاری از نظر بازدهی قرار گرفته‌اند. این در حالی است که بازار رمزارزها در این ماه با بازدهی خیره‌کننده‌ای در رتبه نخست ایستاد.

رمزارزها در صدر؛ زعفران و طلا در تعقیب

داده‌های آماری نشان می‌دهد بازار ارز دیجیتال با ثبت بازده میانگین ۱۶.۳ درصد در تیرماه، بیشترین بازدهی را در میان بازارهای دارایی کسب کرده است. پس از آن، صندوق‌های کالایی زعفران با بازدهی ۹.۱ درصد و صندوق‌های طلا با ۷.۴ درصد، به ترتیب در رتبه دوم و سوم ایستاده‌اند.

در ادامه جدول، صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت با بازده ۲.۳ درصدی و صندوق انرژی با ۱ درصد بازده، جایگاه‌های چهارم و پنجم را از آن خود کرده‌اند.

بورس

سقوط بازار ارز، سکه و سهام به قعر جدول

بر اساس این گزارش، بازار آزاد ارز (دلار) در تیر ۱۴۰۴ با بازده منفی ۶ درصد، زیان‌ده‌ترین بازار بوده است. در همین حال، بازار سکه نیز با میانگین بازده منفی ۴.۶ درصد در رده بعدی قرار گرفت. همچنین بورس تهران نیز وضعیت نامطلوبی را تجربه کرده و میانگین بازدهی منفی ۴.۸ درصدی را در تیرماه به ثبت رسانده است.

از سوی دیگر، عملکرد برخی صندوق‌های بورسی از جمله «مختلط» با بازده منفی ۰.۲ درصد، «صندوق در صندوق» با منفی ۰.۹ درصد، «سهامی» با منفی ۳.۷ درصد و «اهرمی» با منفی ۴.۱ درصد، همچنان بهتر از بازار سکه و سهام ارزیابی شده‌اند.

عبده تبریزی: هنوز عده ای بورس را قمارخانه می دانند

صیدی: شتاب زده ها از وضعیت بورس ناراضی هستند

چشم‌انداز تیرماه؛ مزیت ابزارهای نوین سرمایه‌گذاری

بررسی عملکرد تیرماه نشان می‌دهد در میان تنوع ابزارهای مالی، صندوق‌های کالایی و اوراق با درآمد ثابت توانسته‌اند عملکردی مثبت داشته باشند و حتی در برابر نوسانات شدید سایر بازارها، بازدهی قابل اتکایی برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. در مقابل، بازدهی منفی بازار سهام و ارز، بار دیگر بر اهمیت ثبات سیاست‌گذاری و کاهش ریسک‌های سیستماتیک تأکید دارد؛ موضوعی که بارها توسط کارشناسان اقتصادی به‌عنوان پیش‌نیاز توسعه بازار سرمایه عنوان شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *