لیمو ترش و تخم‌مرغ پیشتاز گرانی کالاهای خوراکی در خرداد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، خردادماه سال جاری با جهش چشم‌گیر قیمت برخی اقلام خوراکی در بازار همراه بود. بررسی تغییرات متوسط قیمت خوراکی‌ها در مناطق شهری کشور نشان می‌دهد که بیشترین افزایش قیمت متعلق به لیمو ترش با رشد ۴۶.۴ درصد و تخم‌مرغ با رشد ۲۷.۲ درصد بوده است.

جهش قیمت در گروه نان و غلات

در گروه نان و غلات، برنج ایرانی با افزایش ۱۱.۱ درصدی بیشترین رشد قیمت را نسبت به اردیبهشت‌ماه ثبت کرده است. همچنین ماکارونی با ۵.۴ درصد و رشته آش با ۴.۴ درصد افزایش، در رده‌های بعدی قرار دارند.

مرغ ماشینی گران شد؛ قزل‌آلا ارزان

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های مرتبط، مرغ ماشینی با رشد ۱۰.۹ درصدی بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داده است. در مقابل، ماهی قزل‌آلا با کاهش ۰.۵ درصدی تنها قلم ارزان‌شده این گروه به شمار می‌رود.

لبنیات و تخم‌مرغ در مسیر صعود

در میان لبنیات و روغن‌ها، رشد شدید قیمت تخم‌مرغ با ۲۷.۲ درصد توجه‌ها را به خود جلب کرده است. سایر اقلام این گروه از جمله ماست پاستوریزه با ۸.۷ درصد، شیر پاستوریزه با ۶.۳ درصد و پنیر پاستوریزه با ۵.۶ درصد افزایش قیمت مواجه بوده‌اند.

لیمو ترش صدرنشین گرانی در خرداد

در گروه میوه و خشکبار، لیمو ترش با رشد چشم‌گیر ۴۶.۴ درصدی در صدر جدول افزایش قیمت‌ها قرار گرفته است. همچنین سیب با ۱۴.۲ درصد و خربزه با ۸.۹ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

خبر مهم معاون رئیس جمهور درباره کالابرگ

سبزیجات با نوسانات دوگانه قیمت

در گروه سبزیجات و حبوبات، هویج فرنگی با ۲۱.۳ درصد، لوبیا چیتی با ۸.۴ درصد و لوبیا قرمز با ۶.۶ درصد بیشترین رشد قیمت را تجربه کرده‌اند. در مقابل، برخی اقلام در این گروه با افت قیمت مواجه شدند. سیب‌زمینی با کاهش ۱۲.۸ درصدی، کدو سبز با ۱۱.۳ درصد، خیار با ۱۰.۳ درصد، بادمجان با ۸.۱ درصد و فلفل دلمه‌ای با ۴.۵ درصد کاهش، نمونه‌هایی از این روند نزولی هستند.

افزایش قیمت در گروه نوشیدنی‌ها و شیرینی‌جات

در گروه قند، شکر، آشامیدنی‌ها و سایر اقلام خوراکی، نوشابه گازدار با رشد ۷.۷ درصدی در صدر افزایش قیمت‌ها قرار گرفته است. همچنین چای خارجی بسته‌ای با ۷.۶ درصد و قند با ۷.۳ درصد افزایش همراه بوده‌اند.

نوسانات قیمتی در خردادماه نشان می‌دهد بازار خوراکی‌ها همچنان با فشارهای قیمتی در بخش‌های مختلف مواجه است. از رشد شدید اقلامی چون لیمو ترش و تخم‌مرغ گرفته تا کاهش قیمت سیب‌زمینی و بادمجان، همه بیانگر ناپایداری در زنجیره تأمین و تغییرات فصلی عرضه و تقاضاست.

به نظر می‌رسد کنترل تورم در بخش خوراکی‌ها نیازمند رصد پیوسته و سیاست‌های هدفمند در حوزه تأمین، توزیع و تنظیم بازار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *