رشد ۸۲۳۳ درصدی قیمت چلوکباب طی ۱۰سال/ فشار بر سفره مردم

افزایش شدید قیمت مواد غذایی در ایران باعث کاهش چشمگیر مراجعه مردم به رستورانها و تغییر استراتژی فروش در این واحدها شده است. رییس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی اعلام کرده است که خرید غذا از رستورانها نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد کاهش یافته و رستورانها برای جذب مشتری، گزینههای «نیمپرس» یا پرس کوچک را به منوهای خود اضافه کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، افزایش شدید قیمت مواد غذایی در ایران باعث کاهش چشمگیر مراجعه مردم به رستورانها و تغییر استراتژی فروش در این واحدها شده است. رییس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی اعلام کرده است که خرید غذا از رستورانها نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد کاهش یافته و رستورانها برای جذب مشتری، گزینههای «نیمپرس» یا پرس کوچک را به منوهای خود اضافه کردهاند.
رشد روزانه قیمت مواد غذایی
رشد قیمت مواد غذایی در ایران حتی از تورم عمومی نیز پیشی گرفته است. طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم خوراکیها بیش از ۶۶ درصد ثبت شده است. حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی، توضیح داد: «قیمت گوشت، روغن و حبوبات به شکل وحشتناک و روزانه افزایش یافته و رستورانها مجبور شدهاند چندین بار نرخ غذا را تغییر دهند. این وضعیت باعث شده مردم تمایلی به غذا خوردن در رستورانها نداشته باشند.»
نیمپرس؛ راهکار رستورانها برای مشتریان
در پاسخ به کاهش مراجعه، رستورانها و واحدهای ارائهدهنده غذای بیرونبر، منوی «نیمپرس» را در دستور کار قرار دادهاند. بررسی اپلیکیشنهای عرضه غذا نشان میدهد قیمت غذاهای نیمپرس بین ۲۳۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است. در این نوع سفارشها، معمولاً نصف سیخ جوجهکباب یا یک سیخ کباب کوبیده سرو میشود. نیمپرس خورشت قیمه نیز حدود ۲۳۰ هزار تومان قیمت دارد، در حالی که یک پرس چلوکباب کامل به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
رشد سرسامآور قیمت چلوکباب و تورم مواد غذایی
مقایسه قیمت چلوکباب نشان میدهد که طی ده سال گذشته، قیمت یک پرس چلوکباب از ۶ هزار تومان به ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است، یعنی رشد ۸۲۳۳ درصدی. این در حالی است که رشد قیمت دلار طی همین مدت حدود ۳۱۴۶ درصد بوده است.
تمایز مناطق و تلاش برای قیمتگذاری اقتصادی
مطالعات میدانی نشان میدهد اغلب غذاهای نیمپرسی در مناطق اداری و مرکز شهر عرضه میشوند، جایی که قدرت خرید بالاتری وجود دارد. در جنوب شهر، رستورانها با کاهش میزان مواد غذایی در هر پرس تلاش میکنند قیمت رقابتی و اقتصادی ارائه دهند تا مشتریان را حفظ کنند.
پیامدها برای سفره مردم
این افزایش شدید قیمت مواد غذایی، علاوه بر کاهش مراجعه به رستورانها، فشار بیشتری بر سفره خانوارهایی وارد کرده است که طی پنج سال گذشته با تورم بالای ۴۰ درصد مواجه بودهاند. به گفته رئیس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی، قیمت یک ساندویچ فلافل حدود ۲۰۰ هزار تومان و یک پرس چلوکباب ۵۰۰ هزار تومان شده است که برای بسیاری از مردم سخت و حتی غیرقابل تحمل است.
برچسب ها :تورم ، تورم خوراکی ها ، چلوکباب ، رستوران ، قیمت مواد غذایی ، گرانی ، مواد غذایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.





ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0