صنعت خودرو، قربانی اصلی تورم تولید در سال ۱۴۰۴
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، بررسی جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد که بخش ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمهتریلر در فروردین ۱۴۰۴، بیشترین رشد تورم نقطهبهنقطه را در میان بخشهای تولیدی تجربه کرده است.
مطابق دادههای منتشر شده، تورم نقطهبهنقطه تولیدکننده در بخش خودروسازی به ۳۶.۲ درصد رسیده است؛ به این معنا که هزینه تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۳۶ درصد افزایش یافته است. این رقم بیانگر افزایش قابلتوجه فشار هزینهای بر تولیدکنندگان خودرو در کشور است.
رشد تورم تولیدکننده در صنعت؛ نشانهای از موج گرانی در راه؟
بر اساس شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت، عدد ثبتشده در فروردین ۱۴۰۴ به ۱۶۸۴.۷ واحد رسیده است که نسبت به اسفند ۱۴۰۳، ۳.۳ درصد افزایش ماهانه و نسبت به فروردین ۱۴۰۳، ۴۶.۷ درصد رشد نقطهای را نشان میدهد. همچنین تورم سالانه تولید در بخش صنعت به ۳۱ درصد رسیده که گویای شدت گرفتن روند افزایش قیمت در مبدأ تولید است.
افزایش هزینه تولید در بخش خودرو: سیگنالی برای بازار مصرف؟
در ادامه جزئیات این گزارش، آمده است که تورم ماهانه تولید در بخش خودرو در فروردینماه ۰.۹ درصد بوده است. این در حالیست که تورم سالانه در این بخش نیز به ۲۹.۵ درصد رسیده است؛ یعنی تولیدکنندگان در بازه دوازدهماهه، با رشد قابلتوجهی در هزینهها مواجه بودهاند.
پیامدهای تورم تولید برای بازار خودرو
افزایش تورم تولیدکننده، بهویژه در صنعت خودروسازی، میتواند پیشزمینهای برای افزایش قیمت در بازار مصرف باشد. از آنجا که شاخص تولیدکننده پیشنگری از روند قیمتها در سطح بازار نهایی محسوب میشود، افزایش ۳۶.۲ درصدی هزینه تولید خودرو احتمالاً با فاصله زمانی به افزایش قیمت در بازار خودرو منجر خواهد شد.
جمعبندی: زنگ خطر برای مصرفکنندگان
با توجه به روند صعودی شاخص تورم تولیدکننده در بخش صنعت، بهویژه صنعت خودروسازی، تحلیلگران اقتصادی معتقدند اگر روند فعلی ادامه یابد، شاهد افزایش بیشتر قیمت کالاها در ماههای آینده خواهیم بود. تورم تولید بهعنوان یک شاخص پیشنگر، هشداری برای تصمیمگیران اقتصادی است تا با کنترل عوامل هزینهزا، از موج جدید گرانی در بازار مصرف جلوگیری کنند.