قوامی:۸۰ درصد نقدینگی کشور صرف خرید سکه و زمین شده!
به گزارش پایگاه خبری سرمایه و بورس، هدایت نقدینگی به تولید یکی از راهبردهای اصلی برای رونق اقتصادی کشور است اما طبق گفتههای یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیش از ۸۰ درصد نقدینگی کشور به سمت خرید سکه زمین و فعالیتهای دلالی منحرف شده است. این هشدار نشان میدهد که نظام مالی کشور نیازمند اصلاحات جدی برای جلوگیری از دلالمحوری و ایجاد مشوقهای واقعی برای سرمایهگذاری در بخش تولید است.
دلالی زمین و سکه؛ مقاصد اصلی نقدینگی در ایران
هادی قوامی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس عنوان کرد که بیش از ۸۰ درصد نقدینگی کشور به جای ورود به چرخه تولید به سمت دلالی خرید سکه و زمین رفته است.
وی با بیان اینکه هدایت نقدینگی به بخشهای مولد اقتصادی همچون صنعت کشاورزی و زیرساختها حیاتی است خواستار اجرای مؤثر قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها شد و آن را گامی مهم در مسیر تحقق شعار سال دانست.
حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی کمتر از ربع سکه
حذف یارانه ۷۵۰ هزار نفر در دولت چهاردهم
چرا نقدینگی به تولید نمیرود؟
قوامی در ادامه به یکی از موانع مهم در مسیر اعطای تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت مشکل اصلی متقاضیان تسهیلات نبود وثایق کافی و عدم امکان تجمیع داراییهای خرد مردم برای وثیقهگذاری است.
وی خاطرنشان کرد که فرآیند زمانبر و پرهزینه وثیقهگذاری موجب شده تا فعالان اقتصادی برای دریافت وام دچار چالش شده و سرمایهگذاران بهجای ورود به فعالیتهای تولیدی سرمایهگذاریهای سریع و سودآور همچون بازار سکه ارز و زمین را ترجیح دهند.
سامانه جامع وثایق؛ راهکاری برای حل بحران اعتماد و تسهیل تأمین مالی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس راهحل مهم این بحران را راهاندازی سامانه جامع وثایق عنوان کرد. به گفته وی این سامانه میتواند زمینههای زیر را فراهم کند:
-
شناسایی و تجمیع داراییهای قابل وثیقهگذاری
-
تسهیل در صدور و بررسی تضامین بانکی
-
کاهش زمان و هزینه فرآیند تأمین مالی
-
هدایت نقدینگی به سمت تولید ملی
لزوم فرماندهی واحد اقتصادی در کشور
قوامی با انتقاد از پراکندگی تصمیمگیریهای اقتصادی گفت که وزیر اقتصاد باید بر سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرماندهی کند تا سیاستهای اقتصادی به صورت هماهنگ و اثربخش اجرا شود. به عقیده کارشناسان نبود هماهنگی در سیاستگذاری پولی مالی و برنامهریزی کلان باعث شده که نقدینگی افسارگسیخته در اقتصاد ایران بهجای رشد تولید منجر به افزایش قیمت داراییهای غیرمولد شود.